Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вагiтнiсть

Календар вагітності

Вагітність і пологи − два дуже важливих етапи в житті усіх батьків. Наш портал розкаже усе, що ви хотіли знати про вагітність і пологи, а також про планування та підготовку до вагітності.
Календар вагітності, стать дитини, група крові дитини, резус-конфлікт та багато іншого: відповіді на усі ваші запитання.

Страхи вагітних: у чому вони і як їх долати?

Часто говорять, що народити дитину не так страшно, як виховати, але більшість жінок не навіть не наважуються на вагітність, з огляду на певні упередження.

Пологи без болю: міф чи реальність?

Для сучасної жінки очікування болю при пологах — щось само собою зрозуміле. Якщо уявити собі інопланетянина, який через якесь непорозуміння потрапив на нашу планету і вирішив знічев´я з´ясувати, як земляни з´являються на світ, то отримана інформація напевно змусила б щупальця на його голові встати дибки від подиву і жаху. Насправді, досить прочитати несамовиті описи родових мук у художній літературі, послухати крики породіль, що леденять душу, у численних фільмах і додати до цього розповіді тих жінок, які вже народжували, — і картина вийде страхітлива. Інопланетянинові простіше: йому проходити через таке випробування через специфіку будови його організму навряд чи доведеться, чого не скажеш про вагітних жінок. Недивно, що переважна більшість наших сучасниць пологів дуже бояться і прагнуть до будь-якого знеболення, аби уникнути тих «пекельних» мук, до яких їх готує вся наша культура.

Як можна дізнатись про вагітність у перший тиждень?

Часто це буває важливо і потрібно: якнайшвидше дізнатися чи ти вагітна. Адже кожен наступний день сповнений чекання і хвилювань: чи то ти дуже хочеш дитину, чи розумієш, що поки не готова.
Ти мрієш про позитивний чи негативний результат тесту та знати хочеш тут і зараз.

Штучне запліднення

За останні роки збільшилася кількість нових методів штучного запліднення. Разом із тим, відмічено і значне зростання об´єму їх застосування. Виділяють декілька основних типів штучного запліднення: внутрішньоматкова інсемінація спермою чоловіка або донора, методи ГИФТ і ЗФТ і метод ЕКО (IVF) - экстракорпоральне запліднення.

Харчування вагітної жінки

Дієти зараз у моді. Їх дотримуються багато хто: хтось - за порадою лікаря, хтось - на догоду красі і стрункості. Вагітність - це не хвороба, та і "зайві" кілограми в цей період частіше радують, чим засмучують. Значить, дієта не потрібна? Не зовсім так. Трапеза майбутньої мами відрізняється від звичайного споживання їжі: адже разом з жінкою харчується її малюк.

Давньокитайський метод запланувати стать дитини

Таблиця, наведена в статті, була створена ще в давньому Китаї. Використовувати її просто: треба вибрати рядок з віком мами та стовпчик з місяцем зачаття дитини, тоді на перетині цього стовпчика з рядком у клітинці вказана стать дитини (д - дівчинка, х - хлопчик).

Розвиток плоду в третьому триместрі

Залишилися 3 місяці до пологів! Ця стаття про розвиток малюків, які вже готуються побачити цей великий незнайомий світ.

Розвиток плоду в другому триместрі

У другому триместрі вагітності формуються важливі внутрішні органи, малюк починає активно рухатися, починає реагувати на мамин настрій, на її самопочуття. Дізнайтеся про свою дитину більше!
Цей триместр вважається найспокійнішим. Самопочуття повинне покращати. Апетит може збільшуватися. Йде активний розвиток усіх систем і органів плоду.

Перебіг вагітності при несумісності резус-факторів батьків. Резус-конфлікт.

Просто та зрозуміло описана проблема резус-конфлікту та причини її виникнення. У статті також дані відповіді на найпоширеніші запитання з цього приводу.

Безсоння під час вагітності

Поширена проблема серед вагітних жінок - безсоння. У цій статті ви дізнаєтеся, чому не спиться і як з цим боротися.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас