Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Казки, вірші та пісні

Дитяча казка: Андрійко-невмійко

Якось Андрійко побачив, як хлопці у дворі граються у футбол. Його захопило, як вони спритно ганяють м’яч та забивають один одному голи.

Дитяча казка: Жадібний вовк

Жив у лісі жадібний вовк Хмурко. Він був таким жадібним, що ніколи ні з ким не ділився, нікому не дарував подарунків, та хотів, щоб все гарне та цікаве було тільки для нього. Наприклад, Хмурко полюбляв відпочивати біля озера. Туди приходили купатися та відпочивати й інші звірятка, а вовк казав їм:

Дитяча казка: Рибка-мандрівниця

Жила в морі рибка на ім’я Фішка. Вона була ще маленькою, тому ніколи сама не відпливала далеко від свого будинку. Зате кожного дня вона разом з іншими рибками-малюками слухала розповіді дорослих риб про те, як багато дивного є в морі. Фішка мріяла скоріше вирости, щоб вирушити в подорож.

Дитяча казка: Подарунок для принцеси

У далекому королівстві жив-був юнак на ім'я Філіп, який закохався в прекрасну принцесу. Філіпу дуже хотілося зробити принцесі подарунок, щоб порадувати її і розповісти про свої почуття до неї. Але що подарувати своїй коханій, юнак не знав. Адже у неї, принцеси, вже були найрізноманітніші прикраси і сукні. Найкращі квіти росли біля її будинку, а солодкоголосі птахи співали в її саду.

Дитяча казка: Гном Тяп-Ляп

Жив-був гном по імені Тяп-Ляп. За яку б справу він не брався, все у нього виходило так-сяк. Тільки не подумайте, що він був дурним або злим. Ні, просто гному Тяп-Ляпу було лінь вчитися, і він вважав, що неважливо старанним. Замість того, щоб навчитися чомусь новому, цікавому і корисному, він гуляв і веселився. І взагалі, Тяп-Ляп думав, що тепер все знає і вміє, а інші його недооцінюють.

Дитяча казка: Квітка, що боялася темряви

На галявині жила-була квітка, яка боялася темряви. Вдень вона була весела, посміхалася іншим квітам, комахам та людям. А як тільки наступала ніч, вона підіймала свої ручки-пелюстки до голівки та тремтіла від страху. Квітці здавалося, що кудлате чудовисько хоче схопити її своїми лапами. А на ранок вона розуміла, що то зовсім не чудовисько, а старе дерево, яке стоїть поруч. Вночі квітка бачила, як хтось з великою головою дивиться на неї, та від страху горнулася до землі. А в ранці, з першими променями сонця, квітка роздивлялася – то ж звичайний гриб!

Дитяча казка: Пригоди хом’ячка у Країні солодощів

Хом’ячок Бублик дуже любив солодощі. Однак мама не дозволяла йому багато їх їсти.

- Якщо будеш їсти багато солодкого, то станеш надто товстеньким, в тебе будуть боліти зуби та живіт, - казала Бублику матуся.

Дитяча казка: Як свинка шукала сон

Жила-була свинка на ім'я Хрюня. Одного разу вона до пізнього вечора грала в комп'ютер, дивилася мультфільми. А коли, нарешті, пішла спати, заснути у неї не вийшло. Довго крутилася Хрюня в своєму ліжечку, але сон ніяк не приходив.

Дитяча казка: Нуль з Країни Цифр

У чарівній Країні Цифр жили-були цифри від нуля до десяти. Вони подорожували далеко за межі своєї країни, і завжди з'являлися там, де потрібно щось порахувати. Для цього цифри з'єднувалися в різні пари, складалися між собою, віднімалися, множилися або ділилися одна на одну. Коли цифри були зайняті рахунком, вони називалися «числа».

Легенда про те, звідки взялися крашанки

Того дня, коли збулися слова Ісуса та пророків, і на третій день після своєї смерті він воскрес, - від Христового гробу відвалився важкий камінь і звідти вдарив променистий блиск. Перелякані воїни, що стерегли за наказом гріб, побігли в місто оповідати своєму сотнику про те, що сталося. Вони були вельми налякані тим, що побачили, та ще більше їх бентежило, що ж скаже їхній командир, адже наказував воїнам охороняти з усією пильністю.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас