Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Казки, вірші та пісні

Дитяча казка: Ляля-чарівниця

В казковому місті жила дівчинка-гном на ім’я Ляля. У Лялі була найкраща подружка – фея Ксю, яка мешкала на квітковій галявинці.

Дитяча казка про зубастого крокодила

В африканській річці жив-був крокодил. Було у нього улюблена розвага - лякати птахів і звірів. Прийдуть, наприклад, антилопи до річки, попити воду, або мавпа - подивитися на своє відображення у воді. А крокодил підпливає до них, розкриває величезну пащу і клацає зубами. Тварини від страху розбігаються, хто куди, а крокодил радіє, що їх налякав.

Казка про Букварик

Одного дня на книжковій полиці з’явився новий мешканець.

- Доброго дня, мене звати Буквар, - представився він іншим книжкам. – Тепер я буду жити тут, адже моя подружка - першокласниця Світланка вже вивчила всі літери і тепер їй не потрібно брати мене з собою до школи.

Дитяча казка: Як Віка збиралася до школи

Мамі з татом каже Віка:
- Я вже виросла велика.
Восени йду в перший клас,
Тож, портфель збирати час.

Дитяча казка: Іграшкова фея

У хлопчика Альоші було багато різних іграшок. Він грався з ними сам та з друзями, а ось складати їх на місце після закінчення гри дуже не любив.

Дитяча казка: Принц-учень

В одному королівстві жив-був Принц. Він був добрий і слухняний хлопчик, але дуже не любив вчитися і читати книжки.

- А навіщо мені вчитися чогось, якщо у мене є слуги, які все вміють? - питав Принц. - І навіщо мені самому читати книжки, якщо батьки або слуги прочитають мені вголос будь-яку книжку?

Дитяча казка: Брати кролики та яблуко

Одного разу під час прогулянки брати кролики Клео та Рікі знайшли в траві яблуко. Яблуко було таким великим і красивим, що кожному з братів хотілося скоріше його з'їсти. Але яблуко лише одне, а братів кроликів двоє. Як же розділити знахідку? Стали Клео та Рікі між собою сперечатися:

Дитяча казка: Змагання з дружби

Якось баранчики Боня та Роня зібралися йти в гості до своїх друзів корови та козенят, що мешкали на іншому боці села. А щоб зробити їм приємне, баранчики вирішили принести смачненьку травичку в якості гостинця.

Дитяча казка: Корова Рогуся

На чудовій фермі жила корова Рогуся, яка давала багато смачного та корисного молока. За молоком на ферму приходили люди з усього селища та пригощали ним діточок.

Дитяча казка: Ведмідь у трамваї

Їхали звірі у трамваї – кожен у своїх справах. Вовчисько поспішав до школи, заєць їхав на базар. Свинка з маленьким поросятком прямували у гості до бабусі, а іноземна туристка коала мала вийти на зупинці «Вокзал». Всі пасажири трамваю показували контролеру бобру свої квитки на проїзд, які вони купили заздалегідь.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас