Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Казки, вірші та пісні

Дитяча казка-вірш: Ображений хлопчик

Я образився на брата –
Він не хоче разом грати.
Поки він на дворі грався,
Я дивився й ображався.

Дитяча казка: Найсильніша тварина

У чарівному лісі жив-був заєць на ім’я Ох. Його так звали, тому що він всього боявся, був слабким та весь час охав. Ох дуже мріяв стати сильним та сміливим, але не вірив, що це можливо. Адже він був невеликого зросту.

Дитяча казка: Як посварилися стрілки в годиннику

У годиннику, що стояв на письмовому столі, жили три стрілки-сестрички – Годинка, Хвилинка та Секунда. Вони були дуже різними, але дружніми. Секунда була непосидюча та завжди бігла попереду. Годинка та Хвилинка намагалися наздогнати її, та нічого в них не виходило. Та Секунда ніколи не кидала своїх сестричок, а, пробігши коло, знов поверталася до них. Найменш спритною з поміж сестер була стрілочка Годинка. До того ж, вона була невеличкого зросту, але сестри цінували її за розсудливість.

Дитяча казка: Мовчазна помічниця

Жили-були три подруги - Качка, Жаба та Ворона. Кожного ранку вони зустрічались на озері, розповідали одна одній новини та обговорювали сусідів. Особливо їм подобалося обговорювати Рибку, що жила в озері.

Оповідання для дітей: Годівничка для синички

Того вечора Тарасик із Катрусею спостерігали крізь шибку за хурделицею. Такої заметілі вони давненько не бачили. Здавалось, що то всі янголи одночасно тріпають небесні перини та подушки. До цього часу зима, наче, не пам’ятала, що їй час панувати над природою. Та на початку лютого застелила луги та поля білим пухнастим простирадлом. Сніг засипав усі дерева та будинки. Навіть дорога, якою брат зі сестрою щодня ходили до школи, була цілковито білою. Зима правила світом.

Колискові пісні для дітей – магія маминої любові

Ніжні звуки колискової пісні… Вони зачаровують нас, створюючи лагідну атмосферу спокою, умиротворення, любові. У цих магічних звуках море світлих, добрих, тільки позитивних емоцій. Не даремно у психотерапії існує такий метод як музикотерапія, який використовує всі сторони впливу музики на людину з метою покращення здоров’я, душевного стану. А безліч досліджень на цю тему, проведені в різні часи і у різних країнах, довели, що музика несе не лише естетичну функцію, вона має фізичну, духовну, емоційну, соціальну і навіть інтелектуальну сторони впливу на людину. Це своєрідний феномен, який ще не до кінця вивчений, але зрозумілий усім – музика впливає на нас, вона здатна збадьорити чи заспокоїти, звеселити чи ввести в меланхолію, розслабити або напружити, подарувати відчуття спокою або ж насторожити.

Дитяча казка: Як Мороз, Сніг та Вітер ходили на прогулянку

Жила-була Зима, і було в неї три сини – Мороз, Сніг та Холодний Вітер. Одного разу, коли Мороз і Сніг ще спали, Холодний Вітер вирішив прогулятися. Як тільки він виглянув на вулицю, дерева почали розгойдуватися. Здавалося, що вони ось-ось зламаються. Вітер зривав з дерев останні листочки, що залишилися з осені. Перелякані птиці поховалися, хто де зміг, розпушили пір'я, щоб зігрітися. Люди закрили вікна в своїх будинках, перехожі піднімали коміри і натягували на шапки.

Дитяча казка: Зайчина шубка

Зима нарядила дерева в снігові шуби. Прийшов час і зайці поміняти шубку – замість сіренької одягти нову, білу. Але наша зайка виявилася великою модницею.

Дитяча казка: Сніговик і сніжинки

Зрадівши довгоочікуваного снігу, діти і дорослі разом зліпили величезного сніговика. Тепер він красувався посеред двору – з носом-морквиною, руками-гілочками і очима-камінчиками. У цього сніговика навіть була зачіска з ялинових гілок і справжні шапочка і шарфик. Діти і дорослі по черзі з ним фотографувалися. Стояв красень-сніговик і дуже пишався собою.

Дитяча казка: Жаб’яча пісня

Одному жабенятку мама сказала, що воно гарно співає. Тому воно вирішило порадувати своїм співом всіх, і одного разу почало голосно співати на болоті.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас