Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Здоров´я матері і дитини

Усе те, що ви забуваєте запитати у лікаря − про вітаміни, щеплення, алергію, сезонні хвороби (грип, простуда), чим небезпечні деякі ліки, що класти в домашню аптечку. А також безліч корисних і цікавих статей з порадами щодо профілактики і лікування захворювань, методів народної медицини та зміцнення здоров'я для всієї родини.

Як вибрати обігрівач

Інноваційні технології, якими буквально напхана сучасна побутова техніка, радують сучасного обивателя. З іншого боку, користування такою технікою вимагає від нас певних знань, якими потрібно володіти ще на етапі вибору. Сьогодні мова піде про побутові обігрівачі - пристрої, без яких комфортно пережити зиму іноді виявляється неможливо.

Молодій мамі на замітку: перші дні новонародженого

Перші дні життя немовляти поза стінами пологового будинку - самі виснажливі і тривожні. Важко не лише молодій мамі, але і самому малюкові. Він потрапляє в нове житло, починає виразно чути звуки і звикає до нового режиму дня. Мамам в цей непростий час необхідно навчитися самим елементарним навичкам, щоб немовляті було комфортно.

Навички самообслуговування з «повзунків» і до 5 років

У якому віці дитина повинна вміти вмиватися без допомоги дорослих? А одягатися по погоді без підказок всюдисущих батьків? Про ці навички самообслуговування і про приблизний вік, до якого малюк повинен оволодіти ними, читайте у статті.

Номофобія: чи дійсно ми так боїмося залишитися без мобільного телефону?

Якщо ми забуваємо свій мобільний телефон вдома, якщо його батарея сідає або він раптово перестає працювати, ми сильно переживаємо і нервуємо. А що якщо щось серйозне трапиться з кимось з наших рідних і близьких? Або якщо нам терміново потрібно буде подзвонити? І «найважливіше» - як же це цілий день без вКонтакте або Однокласників?

Дитяче купання. Яким воно має бути?

Часто новоспечені матусі біжать за порадою до своїх мам або в Інтернет за тим, щоб дізнатися, як правильно купати свою дитину. Як це робити і коли, про це ми розповімо вам у цій статті. Новонароджених і дітей старшого віку потрібно купати щодня. Але якщо для другої вікової категорії це є не обов'язковим, то для першої щоденне купання абсолютно необхідно.

Дитяча ангіна: що робити?

Ангіна - захворювання серйозне й різноманітне. Під цим словом ховається неоднорідна група хвороб зі схожими симптомами, які виражені тим яскравіше, чим дитина молодша. Також не слід упускати з виду, що ангіна - заразна хвороба, тому малюка потрібно відразу ізолювати від інших дітей та виділити йому окремий посуд.

Діти нерідко страждають на так званий «головний біль напруги»

Таке поширене у дорослих нездужання, як головний біль, у дітей виникає не так часто. Але якщо батьки нерідко воліють перетерпіти його або зняти анальгетиками, то до малюків таке рішення проблеми непридатне.

12 правил гігієни для жінки після пологів

Після пологів матуся повинна звернути увагу на своє здоров'я. Це дуже важливо для дитини, адже хвора мама не зможе повноцінно доглядати за малюком. Мало того, різні запалення можуть стати причиною відсутності молока у мами.

Як врятуватися від аномальної спеки. Корисні поради

Аномальна спека внесла свої корективи в життя городян. Фонтани, замість прикраси міста, стали водними оазисами в кам'яних джунглях. Незважаючи на заборони, городяни купаються в них в надії хоч якось врятуватися від спеки.

Методи загартовування дитини

Тобі так хочеться, щоб твій малюк був здоровий і його дитинство не затьмарювалося закладеним носиком і хворобливим блиском очей, що ти готова витратити будь-які гроші, виконувати всі вказівки лікарів і навіть більше? Але ж краще не лікувати, а зробити все можливе, щоб організм малюка сам навчився боротися з труднощами!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас