Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Виховання

Існує безліч методик виховання дітей, десятками мов світу написані тисячі книжок з виховання. Нам дуже шкода, що зібрати всі ці матеріали з виховання в рамках одного проекту неможливо. Тому ми вибираємо найкраще – те, що дійсно допомагає у вихованні, орієнтуємося на відгуки батьків та на реальний досвід. Сподіваємося, наші статті та поради з виховання дітей допоможуть вам виховати щасливу, розумну та сильну особистість.

Що робити, якщо дитина не вміє програвати?

Мати мужність визнавати власні невдачі і поразки — важлива частина процесу дорослішання людини протягом усього життя. Починається цей процес ще в дошкільні роки.

Дитина хоче собаку — що робити?

У якийсь момент кожен малюк обов’язково звертається до батьків з проханням завести вдома собачку або кішечку. Але не завжди це можливо: не дозволяють розміри квартири, у мами алергія. А давайте подивимося, що в психо-емоційному розвитку дитини значать тварини.

Як навчити дитину фінансової відповідальності

Найкращим показником майбутньої фінансової успішності ваших дітей є не результати освітніх тестів або рівень IQ. Набагато важливіше, як довго вони здатні протриматися, перш ніж з’їсти цукерку.

Правила ефективного спілкування з дітьми від року до чотирьох років (Частина 2)

"Тодлеріз": рідна мова маленької "печерної людинки"

Уявіть, що жінка відвідує країну, де жителі говорять чужою їй мовою. Їй потрібно знайти туалет. Вона зупиняє першого перехожого і чемно запитує:

Правила ефективного спілкування з дітьми від року до чотирьох років (Частина 1)

Правило ресторанів швидкого харчування - золоте правило комунікації

Правило ресторанів швидкого харчування дуже просте. Перш ніж розповісти співрозмовникові про свої почуття, відобразіть спершу його власні, повторюючи його слова і (що набагато важливіше) щиро імітуючи рівень емоцій в його голосі, обличчі та жестах.

Чи потрібен дитячий садок дитині?

Питанням про дитячий садок, безумовно, належить «пальма першості» серед всіх питань по психології дошкільного віку. І це не випадково. Тема ця складна, оскільки від рішення віддавати або не віддавати дитину в дитячий сад залежить і загальний побут сім´ї, і емоційний стан всіх її членів, і самооцінка батьків, і мільйон інших важливих для сім´ї проблем.

Тайм-менеджмент для дошкільнят та молодших школярів. Частина 2

Управління часом молодшими школярами

У молодших школярів триває формування часових понять. До 7-8 років складається деяке внутрішнє уявлення про поточний час.

Тайм-менеджмент для дошкільнят та молодших школярів. Частина 1

Організовувати свій час - для дорослих звичне заняття, хоча і не всі справляються ефективно. Для діток же ця «наука» - зовсім не з легких. Вперше це можна помітити в дошкільному віці, коли починається відвідування дитячого саду, і в початковій школі, на перших порах організації навчального процесу. Але ми в силах їм допомогти і підготувати успішних, організованих майбутніх дорослих.

Що дає дитині читання на ніч?

Один з найбільш повторюваних мотивів в ілюстраціях до книжок мого дитинства: лежить в ліжку дитина і бабуся чи мама з розкритою книжкою на колінах. Він відображав реалії вже не мого покоління - коли щось дітям на ніч читали – казки або просто цікаві книжки. Зараз дітям на ніч у кращому випадку показують мультик.

Як навчити дитину застібати і розстібати ґудзики

Мені потрібно було навчити дитину застібати і розстібати ґудзики. Чомусь думалося, що це зробити буде легко, якщо робити дії на чоловічку. Я не вмію малювати, шукала в Інтернеті зображення у вигляді чоловічка.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас