Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Виховання

Існує безліч методик виховання дітей, десятками мов світу написані тисячі книжок з виховання. Нам дуже шкода, що зібрати всі ці матеріали з виховання в рамках одного проекту неможливо. Тому ми вибираємо найкраще – те, що дійсно допомагає у вихованні, орієнтуємося на відгуки батьків та на реальний досвід. Сподіваємося, наші статті та поради з виховання дітей допоможуть вам виховати щасливу, розумну та сильну особистість.

Учимо дитину спілкуватися (частина друга)

Як і обіцяли, продовження статті про те, як можна навчити дитину спілкуватися.

Дитяча агресія. Причини виникнення

Коли людина знає справжні причини виникнення якоїсь проблеми, то стає досить просто позбутися наслідків. А агресія дитини свідчить про те, що дитина стикається з насильством. І не обв´язково фізичним.

Учимо дитину спілкуватися

Є діти, які мають природжений талант знаходити спільну мову з ким завгодно, де завгодно, коли завгодно. А є діти, яким це складно дається. Та спілкуватися краще можна навчити будь-яку дитину!
Спілкування має величезне значення для загального психологічного розвитку дітей, для становлення дитини як особистості. До старшого дошкільного віку, тобто до 5-ти, а тим більше до 6-ти років у дітей повинні бути наступні комунікативні уміння:

Як навести лад в іграшках?

У багатьох сім’ях іграшки зберігаються у великій коробці під дитячим ліжком. Це не найкращий спосіб. У такій коробці все валяється вперемішку, а від такого зберігання іграшки псуються. Швидко знайти потрібної іграшки дитина не може. Вона просто перевертає всю коробку і витрушує все на підлогу, щоб віднайти саме ту "синеньку машинку з жовтими циферками". Однак, є багато інших, більш зручних і оригінальних способів.

7 правил успішного батьківства

Більшість батьків замислюються, чи правильно вони себе поводять з дитиною. Звичайно, немає ідеальних батьків. Усі ми маэмо труднощі та іноді не впевнені, чи добре виховуэмо своїх дітей. Однією з проблем, що найбільше непокоїть батьків, є питання поведінки: що треба зробити аби діти поводилися добре? Скористайтеся нашими порадами.

Діти і гроші

Чи давати дітям гроші, і якщо давати - то як і скільки? Це питання незмінно викликає бурхливі дискусії.
Одна з крайніх думок - дитині гроші не потрібні. Не потрібні до тих пір, поки віна сама не почне заробляти. Та і тоді вона повинна віддавати всю зарплату батькам. Доти, мабуть, поки не почне віддавати зарплату чоловікові. Або, вважають інші, гроші потрібно давати дитині на першу вимогу, незалежно від планів батьків.

Ранній розвиток: знайти золоту середину

На тему раннього розвитку сьогодні йде багато суперечок. Це питання живо обговорюється на форумах дитячих і сімейних сайтів. Одні батьки починають навчати своє чадо цифрам і грамоті буквально з пелюшок. А деякі педагоги вважають, що навантажувати мозок трьохлітньої дитини читанням і математикою марно, а деколи навіть шкідливо. Чи це так?

Типи темперамента у дітей

Коли ви знаєте, який тип темперамента переважає у вашої дитини, ви можете легко домовитися з нею, знаєте, чого можна очікувати від неї, знаєте, як допомогти їй у складній ситуації.

Тест для батьків

Це не просто тест. Це − тест-підказка, тест-порада. Чесно відподаючи на запитання, ви зможете побачити, наскільки підтримує вашу дитину домашня атмосфера і наскільки ви сприяєте розвитку його природних завдатків.

Роль матері та батька у вихованні дитини

Давайте поміркуємо про те, які ролі грають чоловік і жінка у своєму житті. Чи завжди комфортно ми почуваємо себе в цих ролях? Яким ми виховуємо хлопчика, а якою — дівчинку? Як ми повинні себе поводити, щоб виховати гарну людину?

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас