Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Виховання

Існує безліч методик виховання дітей, десятками мов світу написані тисячі книжок з виховання. Нам дуже шкода, що зібрати всі ці матеріали з виховання в рамках одного проекту неможливо. Тому ми вибираємо найкраще – те, що дійсно допомагає у вихованні, орієнтуємося на відгуки батьків та на реальний досвід. Сподіваємося, наші статті та поради з виховання дітей допоможуть вам виховати щасливу, розумну та сильну особистість.

Покарання чи заохочення?

Автори книги "Радість виховання. Як виховувати дітей без покарання" вважають, що добре відомий метод "кнута й пряника" має більше недоліків, ніж переваг. Чому ж вони так у цьому впевнені?

Здібності дитини

Дитина росте. І ми помічаємо, що в якихось справах вона гарніша за інших, а в інших − не дуже. Чи знаємо ми особливості своєї дитини? На що вона спроможна, а на що - ні?

Дитяча злість «без причини»: що робити?

Буває, що діти починають злитися чи плакати з якогось зовсім маленького, неважливого приводу. І ви ніяк неможете повірити, що зараз ваша дитина дійсно плаче тому, що побачила на вулиці жінку в довгому білому пальто, яка здалася їй "поганою"! Це ж нісенітниця якась! Так у чому справа?

Виховання справжнього чоловіка

Чи можливо за допомогою виховання змінити дитину, додати їй якісь риси характеру? І чи варто воно того?

Виховання дівчинки та хлопчика: спільне та відмінне

Спробуйте спостерігати за немовлям деякий час. Півгодини чи годину. І ви обов´язково зрозумієте, хто перед вами. Діти, навіть, у такому маленькому віці поводять себе по-різному. Коли ж діти починають усвідомлювати свою стать? І як?

Як виховати чепурну дівчинку й акуратного хлопчика?

А взагалі, чи замислювалися ви колись, яку людину ви хочете виховати? І що ви для цього робите?

Діти Індиго: хто вони?

Зараз часто можна почути вислів "діти індиго". Що він означає? Хто вони, ці діти?

Для чого потрібна відпустка після закінчення школи?

Зараз на заході поширена практика, коли діти після закінчення школи беруть рік "відпустки". Навіть престижні університети, такі як Гарвард, рекомендують абітурієнтам після вступу відпочити один рік, перш ніж приступати до навчання. Чому і навіщо це робиться? Кому може бути корисна подібна практика? І чи варто дозволяти нашим дітям відпочивати один рік перед вступом у вищий навчальний заклад?

Весняне прибирання в дитячій

Кілька простих правил, які допоможуть вам швидко навести порядок в дитячій і долучити до цього заняття своє чадо.

Чи втручатися в дитячі сварки?

Конфлікти між дітками зазвичай ставлять у глухий кут батьків. Мами і тата губляться в дитячих проблемах. Справа в тому, що вони просто і не знають, як реагувати на них. Отже, для початку треба розібратися в причинах дитячих сварок, а після - шукати вихід із ситуації. Думаємо далі, чи потрібно втручатися дорослим в дитячі сварки. І як це правильно робити?

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас