Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Виховання

Існує безліч методик виховання дітей, десятками мов світу написані тисячі книжок з виховання. Нам дуже шкода, що зібрати всі ці матеріали з виховання в рамках одного проекту неможливо. Тому ми вибираємо найкраще – те, що дійсно допомагає у вихованні, орієнтуємося на відгуки батьків та на реальний досвід. Сподіваємося, наші статті та поради з виховання дітей допоможуть вам виховати щасливу, розумну та сильну особистість.

Похвала псує?

Моя мама вважає, що ми з чоловіком дуже балуємо однорічного сина: хвалимо його за кожну дрібницю. Скажіть, чи можна «зіпсувати» дитину надмірними похвалами?
Ольга
Середовище формує – відомий вираз, чи не так? Це так, дитину формує середовище, тобто – все що оточує його щогодини. Нові враження розвивають його самосвідомість і фантазію, батьківський приклад учить його спілкуватися і розуміти себе й інших у контакті з собою.

Перша прогулянка світського левеняти або дрібниці життя

Рік тому йому виповнилося півтора. Він гордо крокував по травичці за ручку з бабусею, і мови не могло бути ні про яке світське спілкування. А зараз - йому вже два з половиною! І ось він вперше відправляється з вами на дитячий майданчик. І ви повинні бути готові до нових несподіванок. Ось лише неповний їх список.

В.о. мами (як вибрати няню)

Вибрати няню - дуже і дуже нелегке завдання. І, все ж таки, іноді іншого виходу немає…

Медсестра до грудничка

Якщо ви шукайте надійну людину, щоб довірити їй немовляти (тим більше – новонародженого), у цьому випадку вам знадобиться няня-медсестра. Така людина не упустить ніякої дрібниці в стані вашої крихти. Малятко буде доглянуте, чисте, і нагодоване вчасно. Це не так уже й небагато, враховуючи, як складно доглядати новонародженого, і яка кількість несподіванок підстерігає на цьому шляху молоду маму. Якщо ви годуєте дитину грудьми, така няня допоможе вам і у випадку, якщо у вас виникнуть такі поширені зараз проблеми з лактацією.

Як виявити, чи вживає ваша дитина наркотики

Медики стверджують, якщо вчасно почати лікувати наркозалежність, у людини є шанс вижити.
Останні п`ять років в Україні спостерігається небачене зростання наркоманії. Сьогодні наркозалежність поступово «молодіє», середній вік людей, що вживають нелегальні наркотики, стабільно знижується.

Як організувати дитину вранці?

Напевно, багато батьків стикалися з тим, що серед тижня буває дуже складно вчасно зібрати і відправити дитину до школи через низку обставин (небажання дитини йти до школи, вставати рано вранці, снідати). Робочі дні перетворюються для батьків в легкий кошмар (скрізь і все треба встигнути!). Коли ж наступають вихідні, діти на подив самостійного встають рано вранці і з задоволенням снідають.

«Я сам» або криза трьох років

Чим більш дорослим стає ваш малюк, тим більше "сюрпризів" з´являється в його поведінці. Після перших катаклізмів того етапу, коли дитині виповнився рік і він проявив прагнення до самостійності і незалежності, наступив відносно спокійний період. Але пройшов час, і спокій змінився черговою кризою, що в психології отримав назву "Криза трьох років".

Реклама зомбує наших дітей

Мої діти не їдять нічого, що не танцює по телевізору. Ерма Бомбек
Малюки дивляться рекламні ролики. Вони дивляться не так, як ми, − не з цікавістю і не з презирством. Вони упиваються в ці забавні сюжети, як ми − в гостросюжетні фільми. І справа навіть не в якомусь цілеспрямованому зомбуванні, ефекті 25-го кадру і інших НЛП-штучках.

Марія Монтессорі - хто вона? (частина друга)

початок статті

6 січня 1907 року в передмісті Риму в Сан-лоренцо була відкрита перша школа для здорових дітей, яка почала працювати по методу Марії Монтессорі, — знаменитий Будинок дитини («Casa dei Bambini»).

Марія Монтессорі - хто вона?

Ця жінка до цього дня залишається гордістю Італії. Її портрет надрукований на італійських лірах, а ім´я тричі зустрічалося в списках, поданих на Нобелівську премію. Можна по пальцях перерахувати педагогічні університети в світі, де не ведуться спецкурси по педагогіці, названій в її честь. Вона присвятила себе служінню дітям, пристрасно відстоюючи їх права на вільний, природній розвиток. Тисячі вчителів, яких надихнули ідеї Марії Монтессорі, стали прихильниками гуманістичного реформування школи. Проте життя Монтессорі було оточене ореолом суперечливої загадковості.

Виховання з прицілом на майбутнє

Будучи батьками, ми несемо відповідальність за підготовку наших дітей до життя в суспільстві, у якому вони опиняться, коли стануть дорослими. Потрапляючи в скажену водоверть життєвих подій, батьки часто користуються такими методами виховання, які підходять для того, щоб щонайшвидше підпорядкувати дану ситуацію своєму контролю. Але таке вирішення проблеми будь-якими засобами — далеко не завжди наймудріший вихід з положення, що створилося. Іноді воно приносить бажаний результат, але не служить вашій дитині корисним уроком того, як треба поводитися в дорослому житті.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас