Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Про хом´яка Тіма

Хом\\\'ячок Тімка

Настала зима. Вона не лякала маленького рудого хом’ячка Тіма, який жив на підвіконні у власній клітці. В його затишному кубельці завжди було тепло і він майже весь час спав. Прокинеться, визирне подивитися, що в світі робиться, побачить, як вітер хитає голі дерева або мете хурделиця, і знову йде спати.

Та одного разу Тімка прокинуся від незвичних звуків – хтось стукав у вікно. Він здивовано виліз дивитися, що сталося. За вікном надутий, замерзлий горобець, від голоду і холоду він тремтів і тулився до шибки, щоб хоч трошки зігрітися.

Тімці стало дуже шкода маленького горобчика, але що він міг зробити? Як покликати своїх найкращих друзів – Катрусю і Максима? Вони добрі, щодня годують хом’ячка, може придумають, як допомогти бідолашній пташці? Тімка подумав, подумав, і почав гукати господарів, бігав по клітці, дряпав лапками папір, голосно гукав. На шум до кімнати зазирнула Катруся, підійшла до клітки і теж побачила замерзлого за вікном горобця.

- Ой, бідолашний, голодний, певно, замерз зовсім. Максиме, а йди-но сюди!

- Що сталося?

- Та дивись, тут пташина, їй холодно і, напевно, вона дуже голодна.

- Чекай, я миттю, - Максим вибіг з кімнати, а за хвилину повернувся зі жменькою пшона, відчинив кватирку і сипнув прямо під дзьоба здивованому горобцю.

Горобець недовірливо дзьобнув зернину, а потім радісно склював ще кілька. Зупинився і злетів з підвіконня, щоб одразу повернутися з друзями. Горобці поїли і почали весело цвірінькати біля віконця, дякуючи.

- Напевно, треба було б зробити годівничку, - сказав Максим.

- Давай зробимо!

Діти заходилися робити годівничку, щоб і міцна, і досить велика, а хом’ячок Тімка спокійно заснув знову в своєму кубельці. Добре, що в нього такі гарні друзі!

Автор Юлія Смаль

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Принцеса-метелик

Жила-була у королівстві маленька жадібна Принцеса. Все у неї було, але завжди їй здавалося всього замало. Та більш за все їй хотілося отримати усі іграшки на світі. Для неї купували усі іграшки, які були в крамницях, та Принцеса все одно вередувала:

Дитяча казка: Солодкий будинок

Якось маленька миша прокралася в кондитерський магазин. Вона прогризла дірку в коробці з солодощами і витягла звідти печиво, соломку та пряники.

Дитяча казка: Павукова родина

В одному будинку жив-був маленький павучок. Хоча йому подобалися і дім, і родина, у якої він жив, але він почувався самотнім та нещасливим.

Дитяча казка: Як равлик збирався на пляж

Равлик вирушив на пляж,
Тож збирав собі багаж:
Взяв він м’ячик для розваги,
Крем для гарної засмаги.