Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Принцеса-метелик

Дитяча казка: Принцеса-метелик
 

Жила-була у королівстві маленька жадібна Принцеса. Все у неї було, але завжди їй здавалося всього замало. Та більш за все їй хотілося отримати усі іграшки на світі. Для неї купували усі іграшки, які були в крамницях, та Принцеса все одно вередувала:

- Мені нудно, немає з чим гратися!

Якось Принцеса гуляла на королівському подвір’ї. Раптом на землі вона побачила великого красивого метелика.

- Такої гарної іграшки у мене ще немає! – вигукнула Принцеса і швидко вхопила метелика за крильця. – Зараз я віднесу тебе у ляльковий будинок та покладу спати. А як награюся – відірву тобі крильця, і станеш лялечкою.

- Дівчинко, відпусти мене, будь ласка! Я не іграшка, а метелик, - раптом промовив метелик.

- Ти ще й розмовляти вмієш! – зраділа Принцеса. – Яка крутезна іграшка!

Батьки казали Принцесі, що не можна ображати комах та тварин. Та зараз вона навіть чути про це не хотіла – їй хотілося мати нову іграшку, що вміє розмовляти.

Та виявилося, що маленька Принцеса упіймала не звичайного метелика, а такого, що прилетів з чарівного саду. Тому цей метелик умів розмовляти людською мовою та іноді йому вдавалося чаклувати.

- Благаю, відпусти мене додому, дівчинко! – просив метелик, опинившись у ляльковому будиночку. – Хочеш, натомість я подарую тобі будь-яку іграшку?

- Ні! Хочу тебе залишити! – категорично відповіла Принцеса. – Але від нової іграшки не відмовлюся.

- Будуть тобі нові іграшки, - обурено відповів метелик. – Зараз я перетворю тебе на метелика, і лети собі до лісу! Там дуже багато нових іграшок: шишки, гілки, камінці, листя – грайся досхочу! А як награєшся, то повертайся додому. Повернутися зможеш лише тоді, коли тебе на королівське подвір’я принесе стороння людина!

Принцеса не встигла і слова промовити, як перетворилася на маленького гарного метелика.

- Мамо, тато, подивіться, що зі мною сталося! – кричала маленька Принцеса. Та вони її не чули, адже тепер вона не вміла розмовляти людською мовою.

Принцеса-метелик довго літала над королівським подвір’ям, а потім – над містом. Їй вже не хотілося нових іграшок. Принцесі хотілося додому. Вона присіла на гілку та гірко заплакала. Нікому не було до неї справи – ані людям, ані комахам.

Тут принцеса-метелик побачила поруч малюка, який намагався наступити на неї своїми сандалями. Та, на щастя, мама вчасно зупинила сина та пояснила, що так не можна робити – метелику буде боляче і він загине.

Принцеса-метелик весь час думала, як їй повернутися додому. Де знайти людину, яка не образить її, а принесе на королівське подвір’я? Але ж будь-кого туди не пустять!

Раптом вона згадала про дівчину у червоному капелюху, яка щоранку приносила до королівського столу свіжі фрукти. Маленька принцеса завжди вередувала: «Краще б принесла мені нову іграшку!».

Наступного ранку принцеса-метелик прилетіла до воріт королівського замку та стала чекати дівчину у червоному капелюху. Дочекавшись, вона сіла на її капелюх та потрапила на подвір’я.

Принцеса-метелик побачила заплакану маму Королеву та стурбованого батька Короля.

- Що у вас сталося? – запитала Ельза. Так звали дівчину в капелюху.

- Хіба ти не чула, Ельзо? Наша донька принцеса вчора зникла. Поліція всюди її шукає.

- Я тут, мамо, тато! – вигукнула маленька принцеса, яка знову стала дівчинкою. – Дякую, Ельзо, що повернула мене додому.

Донька розповіла батькам та Ельзі, що з нею сталося. Звичайно, їм складно було у це повірити. Вони подумали, що Принцеса заблукала, а завдяки Ельзі знайшла шлях додому.

З того часу Принцеса змінилася на краще. Тепер вона не вимагає нових іграшок і не ображає тих, хто менший та слабший за неї.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.