Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Солодкий будинок

Дитяча казка: Солодкий будинок
 

Якось маленька миша прокралася в кондитерський магазин. Вона прогризла дірку в коробці з солодощами і витягла звідти печиво, соломку та пряники.

Подивилася мишка на своє багатство та подумала: «Ні, так багато мені одразу не з’їсти. Краще побудую з солодощів собі будинок – і тепло, і буде, що їсти».

Мишка зробила стіни з печива і дах з соломки. Круглі пряники перетворилися на вікна солодкого будинку. Щойно роботу було завершено, господарка вирішила похвалитися своїм солодким будиночком перед своїми подружками-мишками.

- Ой, який гарненький будиночок! – захоплено казали подружки-мишки.

- А як смачно від нього пахне! – мружили очі мишенята.

Миша і не помітила, як від її солодкого будиночку нічого не залишилося. Подружки-миші та їхні малюки-мишенята ненароком гризли-гризли солодощі, та й з’їли всю мишачу оселю! Навіть крихт не лишилося – їх доїли горобці.

- Ой, що ж мені робити! – заплакала мишка. – Де ж мені жити і що мені їсти? От ви, погані подружки!

- Ой, ой, ой! Як це могло статися? – дивувалися подружки та малюки. Їм було соромно, що так вийшло.

- Не плач, подружко, ми зараз все виправимо, - втішала одна з мишок колишню щасливу господарку солодкого будинку. – Зараз ми усі разом знайдемо найкращі гілочки, з яких допоможемо тобі побудувати гарненький тепленький будинок.

Так вони і зробили. Працювали усі разом, і незабаром у мишки з’явився новий, найсправжнісінький мишачий дім.

- Ось так краще! – сказали миші. – Ще ми покажемо тобі поле, де ростуть смачні гарбузи, і можна знайти зернятка. А до магазину більше не йди, бо ще раптом принесеш на хвості людям якогось мікроба!

- Який же у мене гарний будинок, і які гарні подружки! – раділа миша.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.