Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Дитяча казка: Пригоди Мурашки
 

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

- Зі мною сьогодні сталося багато пригод, - втомленим, але задоволеним голосом відповів Мурашка, - Спочатку я ласував цукеркою, потім катався на гойдалці, потім з'їжджав з гірки. Ну а потім потрапив всередину страшної залізної бочки, з якої ледве вибрався живим!

- Не може бути! – сказав мураха-сторож.

- Ще й як може! – відповів Мурашка, і почав свою розповідь.

Все почалося з того, що сьогодні вдень він гуляв по лавці. Раптом на лавку сів хлопчик, а в кишені його шортів лежав чудовий льодяник! Мурашка не міг пройти повз такого. Він підповз до хлопчика, непомітно заліз до нього в кишеню, а потім - під обгортку цукерки, і став ласувати льодяником.

Але не встиг він наїсться, як раптом хлопчик встав з лавки і попрямував до гойдалок. Мурашка спочатку хотів втекти, але потім зацікавився. Адже він ніколи раніше не катався на гойдалці! Це виявилося дуже весело.

"Оце чудово! Треба буде розповісти своїм друзям-мурашкам про цю забаву. Ось тільки кататися ми, мурахи, можемо тільки з дітьми, хто ж нас розгойдає?»

Після гойдалок хлопчик пішов на гірку. Мурашка з'їжджав разом з ним, і від радості у нього захоплювало дух. Тим часом він прилип до цукерки, і тому не боявся випасти з кишені шортів.

- Ух, які брудні у тебе шорти після прогулянки! - сказала мама хлопчику, коли вони повернулися додому. - Та ще й цукерка прилипла до кишені. Знімай, будемо прати!

Хлопчик зняв шорти, а мама витягла льодяник і понесла його у відро для сміття.

«Фух, встиг відліпитися від льодяника, а то б опинився в смітнику», - подумав Мурашка. Але він рано радів. Попереду на нього чекало дещо страшніше за сміттєве відро.

Мама закинула шорти разом з Мурашкою, який там сидів, у якусь страшну залізну бочку! Там вже лежали інші речі, але мама поспіхом кинула туди ще якусь футболку і рушник. Звичайно ж, ви здогадалися, що це була пральна машина.

- Можна, я сам запущу прання? - запитав хлопчик і підбіг до білої коробки, в якій розташовувалася залізна бочка.

- Звичайно, тільки не забудь закрити дверцята, - відповіла мама.

Хлопчик простягнув руку до пральної машини, і тут Мурашка зрозумів, що зараз його закриють, і трапиться щось жахливе. Мурашка з усіх лапок кинувся бігти. Він встиг вистрибнути через дуже маленьку щілинку, яка залишалася до закриття дверцят. На щастя, хлопчик його не помітив - він був захоплений кнопками на пральній машинці.

- Пригоди - це дуже цікаво, - сказав мураха-сторож, вислухавши розповідь Мурашки. - Але завжди потрібно пам'ятати про обережність, уникати небезпечних місць і ситуацій, і, звичайно, вчасно закінчувати свою подорож. І тоді попереду на тебе чекає багато чудових пригод!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.

Дитяча казка: Пригоди автомобільчика

Матвійкові на честь Дня народження подарували крутезний іграшковий автомобіль. Інерційний, з великими, мов справжніми колесами. Його дверцята та багажник могли відкриватися, а якщо натиснути на кнопку, то під час руху машинка світила фарами і видавала гучне «бі-бі».