Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Білченя Бобо та стара ворона

Дитяча казка: Білченя Бобо та стара ворона
 

У міському парку жила родина білок: мама, тато та трійко білченят – дві донечки та синочок Бобо.

Бобо зростав швидким та спритним. Він навчився стрибати раніше за своїх сестричок, чим дуже пишався. Та й дівчатка намагалися не відставати, уважно слухали батьків, що їх навчали пересуватися парком.

Того дня мама білка разом з білченятами вийшла на прогулянку. Бобо, як завжди, стрибав попереду з гілки на гілку, а дівчатка-білченятка його наздоганяли.

- Дітки, не поспішайте, - кликала мама білка малюків.

- Я перший, я перший, - сміявся Бобо, а сестрички-білочки бачили попереду лише його руденький маленький хвостик.

- Бобо, повертайся, а то заблукаєш! – погукала його мама білка.

Однак Бобо не чув маминого голосу. Він перестрибнув на сусіднє дерево та мчав вперед, радіючи, яким швидким вже став.

«Я перший, я перший!» - крутилося у Бобо в голові, адже дівчата залишилися далеко позаду. Раптом білченя зрозуміло, що навколо немає ані сестричок, ані мами. Не було чути рідних голосів.

- Мамо! – закричав щосили Бобо, - Мамо!

Однак ніхто йому не відповів. «Я загубився, заблукав», - подумав Бобо і ледь не заплакав. Аж ось йому здалося, що попереду є знайоме дерево! Бобо стрибнув на гілку того дерева, роздивився і зрозумів, що це зовсім незнайоме місце.

Бобо стрибав по деревах та гукав батьків, однак ніяк не міг їх знайти. Він опинився на паркані, а звідти потрапив на дитячий майданчик.

- Дивіться, білочка! – сказав хтось з дітей.

Навколо Бобо опинилося багато хлопчиків та дівчат, хтось з них навіть простягнув йому горішок. Однак Бобо було не до горішка – він хотів до мами, тому сидів під деревом та гірко плакав. Втім, дітки не могли дізнатися про його страждання. Тим часом наближався вечір, і Бобо ставало все страшніше.

Раптом білченя, що плаче, побачила стара ворона.

- Що, загубився? – спитала вона наляканого Бобо.

- Так! – заридало білченя.

Бобо розповів вороні, як він стрибав по гілках, а потім опинився на паркані і на дитячому майданчику, а тепер геть не знає, як повернутися до парку.

- Не плач, малюче, зараз розберемося, - пообіцяла ворона. – Я давно вже тут живу, і добре знаю шлях до парку. Я полечу, а ти стрибай за мною. Але не швидко, а то я вже така стара, що мені важко літати!

Стара ворона полетіла, а білченя Бобо пострибало за нею. Незабаром, вони опинилися в парку.

- Кар-кар-кар! Хто загубив білченя! – голосно оголосила ворона.

Спочатку ніхто не озивався, а потім на зустріч їм прибігли батьки Бобо.

- Синку, яке щастя, що ти знайшовся! – заплакала мама білка.

- Дякуємо тобі, вороно, за допомогу, - сказав тато.

Вдома батьки як слід насварили Бобо за те, що він втік, не слухався маму і загубився. Вони пояснили, що з ним могла статися будь-яка біда. Наприклад, він міг потрапити під машину, або на нього б напав злий пес. І не завжди є кому прийти на допомогу. З того часу Бобо ніколи не тікав від батьків на прогулянці, а якщо кудись вирушав сам, то завжди казав, куди стрибає.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.