Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Голочки для білочки

Дитяча казка: Голочки для білочки
 

Зайчик зібрався на день народження до своєї подружки білочки. «Що ж їй подарувати?», - розмірковував зайчик. Раптом він згадав, як чув, що днями білочка казала тітонці сові: «Якби в мене були голочки, тоді б моя мрія здійснилася!»

- Голочки! Ось що треба подарувати білочці, - голосно зрадів зайчик такі знахідці. Потім замислився: «Навіщо білочці голки, хіба вона мріє стати їжачком?»

Зайчик вирушив до їжачка та дуже здивував його запитанням:

- Їжачку, скажи, а чи можуть в білочки вирости голки? І що для цього потрібно?

Їжачок довго сміявся з зайчикових слів. Потім вислухав його міркування та сказав:

- Певно, білочка мріє зовсім не про ті голки, як в нас, їжачків. Може, їй потрібні ялинкові голки? Чому б тобі самому в неї не спитати?

- Якщо спитаю, то не вийде сюрпризу, - пояснив зайчик. - Може, справді ялинкові. Я чомусь про це не подумав, - відповів зайчик. – Піду до ялинки, назбираю голок білочці на подарунок.

Зайчик пішов до ялинки - збирати голки у кошик. «Як би ще знати, скільки їх треба білочці», - думав про себе зайчик.

Це зайчикове заняття побачила лисиця:

- А що це ти робиш, зайчику? - запитала вона.

Зайчик розповів лисичці, що збирає голки для подарунку білочці.

- А чому ти вирішив, що білочка мріє саме про ялинкові голки? – запитала лисиця. – Може, вона хоче стати лікаркою, і їй потрібні ті голки, що зі шприцами в аптеках продаються? А може, їй кактус потрібен – він також з голками?

- Може, твоя правда? – замислився зайчик. Що ж мені робити?

Лисичка порадила зайчику запитати про голки у тітоньки сови, з якою напередодні спілкувалася білочка. Зайчик дослухався до поради, вирушив до тітки сови та попросив їй допомогти підготувати подарунок для білочки.

- Зайчику, чому ж ти одразу не спитав мене? – здивувалася тітонька сова. – Я б тобі підказала, що білочка мріє про голки для шиття. Вона хоче шити святкові сукні для лісових звіряток. Тканина є, нитки є, а ось голок в неї немає! Ти, зайчику, попроси ворону – вона часто у місто літає і може купити голки у магазині. Я про це нещодавно дізналася, і не встигла сказати білочці.

Зайчик дуже зрадів. Він подякував сові за пораду та побіг до ворони – просити, щоб та купила голки для шиття. Треба було встигнути, бо завтра у білочки був день народження.

Коли наступного дня зайчик подарував білочці набір голок, вона була дуже щасливою. А незабаром і білочка, і лисичка, і, навіть сова та ворона красувалися у нових гарних сукнях.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.