Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Одяг для вагітних: буквально все, що ви хотіли б знати (частина 1)

Одяг для вагітних: буквально все, що ви хотіли б знати (частина 1)
 

Ви напевно не раз бачили в інтернеті всі ці красиві картинки стильних вагітних модниць. Здається, вони почуваються неймовірно легко, завжди знаходять час на зачіску і макіяж і в принципі виглядають дуже мило, а не так, ніби у них не просто круглий животик, а зайва вага буквально скрізь (як почуваємося ми в реальному світі). Насправді ж, дійсно багато що залежить від того, який одяг ви носите під час вагітності, і як себе при цьому почуваєте.

Реальність така: в період вагітності ви будете перебувати в постійному пошуку одягу, який буде зручним і добре на вас сидітиме. Але з правильними речами ви будете виглядати і почуватися по-новому – легкою, стильною, привабливою! І це протягом кожного з триместрів.

Коли купувати одяг для вагітності?

Вагітність у всіх протікає по-різному. А це означає, що лише вам вирішувати, коли починати купувати одяг для вагітності – ви могли помітити, що всі майбутні мами починають купувати спеціальний одяг в різний час. Але існують деякі ознаки, які підкажуть, що ви готові до покупки одягу для вагітності:

• Розстібати верхній ґудзик на штанях тепер доводиться не тільки після їжі;

• Тепер вам подобається все стрейчеве;

• Ви відчуваєте себе роздутою весь день і кожен день;

• Ваш животик починає стирчати з-під улюблених футболок, показуючись всім оточуючим;

• Ваші сорочки більше не сходяться на животі або грудях.

Всі ці ознаки пов'язані з ростом малюка, і приблизно на 20 тижні, коли матка досягає рівня пупка, вагітність стає помітною. Звичайно, у різних жінок цей термін може злегка відрізнятися – це буде залежати від зросту і статури мами, набору нею ваги і кількості малюків, яких вона виношує. Під час першої вагітності животик, як правило, показується трохи пізніше, ніж при наступних.

Під час першої вагітності багато майбутніх матусь так захоплюються цим періодом, що, здавалося б, хочуть усім розповісти про своє цікаве положення. Навіть на ранніх термінах їм хочеться підкреслити свій новий стан. Але постарайтеся встояти перед спокусою купувати одяг для майбутніх мам в перші 12 тижнів вагітності. Ви не знаєте, як саме буде змінюватися ваше тіло, яку форму прийме животик, тому покупку таких обновок краще відкласти хоча б на початок другого триместру. Проте, якщо вам попадеться на розпродажу (тобто зовсім не дорого) красива річ для вагітності, в яку ви закохаєтесь, немає причин відмовляти собі в цій покупці.

Як вибирати одяг для вагітності?

Отже, все говорить про те, що вам пора купувати одяг для вагітних. Але з чого почати? Ми поділимося з вами слушними порадами!

Який розмір вам потрібен?

Якщо це – ваша перша вагітність, то практично неможливо визначити, як зміниться ваше тіло. Як правило, тут все досить просто: якщо у вас був 38 розмір до вагітності, то вам підійде 38 розмір одягу для майбутніх мам. Але, знову ж таки, це все індивідуально: вам може знадобитися 40 розмір одягу для вагітних або, навпаки, 36 розмір, навіть якщо звичайний одяг ви раніше купували в 38 розмірі. Тому для вас важливо вибирати не за розміром, а за комфортом.

Що буде потрібно майбутній мамі?

Є речі, які дійсно можна назвати маст-хевом кожної майбутньої мами, адже вони будуть постійно рятувати вас, протягом усього періоду вагітності. Серед них:

• Максі сукні допоможуть вам почуватися менш об'ємною і виглядати ще більш жіночно, так як візуально подовжують силует.

• Будь-які футболки – придбайте декілька базових футболок для вагітності, вони будуть найкращим доповненням до ваших джинсів майбутньої мами, і найзручнішим.

• Джинси для вагітних, тому що ви не зможете носити звичайні, а в джинсах для майбутніх мам вам буде неймовірно комфортно.

• Легінси – їх можна сміливо купувати 2-3 пари. У них вам буде дуже комфортно, і вони відмінно поєднуються з подовженими футболками, туніками, сукнями та спідницями.

• Хороша нижня білизна – красива, але максимально комфортна і добре підтримуюча. Повірте, саме нижня білизна буде задавати тон вашому настрою і зовнішньому вигляду кожен день.

• Маленька чорна сукня (або навіть пара таких) стане незамінною річчю у вашому гардеробі на випадок свят. Виберіть модель, в якій ви почуваєтеся добре, і одягайте цю сукню на вечірки, весілля і свята.

Також ви можете спробувати носити одяг свого чоловіка, адже oversize зараз актуальний як ніколи. Піджаки, футболки, светри – все це ви можете запозичувати з гардеробу свого чоловіка.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Вибираємо одяг для вагітності: практичні поради

Під час вагітності вам зовсім не обов'язково повністю оновлювати гардероб, хоча і не всі ваші старі речі підійдуть для вагітності. З огляду на те, як будуть змінюватися ваші потреби протягом виношування малюка, і знаючи, які речі будуть вам необхідні, ви зможете скласти грамотний «вагітний гардероб». І ми вам в цьому допоможемо!

Як одягатися в кожному з триместрів вагітності: перший триместр

Коли мова йде про те, як одягатися під час вагітності, комфорт і стиль тут – ключові фактори. Але те, що вам підходить на 9 тижні, може абсолютно не підійти вже на 14, а те, що відмінно сиділо на другому триместрі може просто виглядати недоречно під кінець вагітності. Тому ми пропонуємо вам поради експертів, які розповідають, як одягатися на кожному з триместрів, щоб всю вагітність виглядати і почуватися чудово.

Що варто зробити під час вагітності (другий триместр)

Другий триместр

#5: Поговоріть з начальством

Для багатьох жінок це може бути найнервовішим моментом за всю вагітність. Багато жінок чекають другого триместру, коли вже немає ризику зриву вагітності. У будь-якому випадку, зізнатися босові вам доведеться, так як животик рано чи пізно стане дуже помітним. Тому зберіться з думками і не переживайте, адже найголовніше зараз – ваш малюк.

Вибираємо взуття для вагітності

Незважаючи на те, що вагітність – це не хвороба, вона все ж супроводжується різними неприємними симптомами і болями, наприклад, в спині, ногах і стопах. Стояти і ходити може бути дійсно неприємно, особливо на пізніх строках. А що ще гірше, ніжки майбутньої мами набрякають і можуть розтоптуватися, збільшуючись навіть на цілий розмір.