Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Готуємось до Великодня: прикраси для дому своїми руками до свята

Готуємось до Великодня: прикраси для дому своїми руками до свята
 

Саме час розпочати підготовку до світлого свята Великодня. Навіть, якщо ваша сім’я не релігійна, це свято все одно здатне надихати та об’єднувати у теплому родинному колі. Чудовою нагодою стане провести більше часу з дітьми та виготовити своїми руками різноманітні тематичні прикраси для оселі. Це не тільки допоможе прикрасити ваш дім та наповнити його святковою атмосферою, а й буде черговою нагодою розвинути дрібну моторику пальчиків маленьких помічників.

Великодні крашанки з картону

Така простенька аплікація буде легкою для виконання навіть для найменших. За базу потрібно взяти овал з картону, розмалювати його веселими мордочками курчат чи зайчиків. Всю композицію ви можете прикрасити бантами, або штучною травою.
великодні поробки з дітьми

Підставки для яєць

Ось вам варіант простенької підставки. Візьміть смужки кольорового паперу в зелених кольорах. З однієї сторони зробіть надрізи так, щоб вийшли загострені краї. З’єднайте краї смужок степлером або клеєм. Прикрасьте виріб квіточками, бантиками, бусинами чи іншим декором за власним смаком. У такі маленькі кошики зручно помістяться крашанки, які ви будете готувати до Великодня.
великодні поробки з дітьми

Прикраси з фетру

Звичайно, не слід забувати про те, що будь-яку саморобку-сувенір можна зшити, або склеїти з фетру. Ось таку гірлянду можна дуже легко виготовити своїми руками, але в той же час вона стане гарною прикрасою для вашої оселі. Просто виріжте овальні кола з фетру та прикрасьте їх кольоровими смужками, колами, бантиками з того ж матеріалу, з’єднайте усі елементи стрічкою чи ниткою та повісьте над каміном, столом чи на вікні.
великодні поробки з дітьми

Гірлянда з кольорових зайчиків

Ще одна ідея для гірлянди може бути виготовлена з кольорового паперу та вати. Як бачите все дуже просто у реалізації, але у той же час оригінально та мило. Ваші дітлахи точно будуть раді таким зайчикам у своїй кімнаті.
великодні поробки з дітьми

Конверти для цукерок

Також дуже простий у виконанні виріб: склейте невеличкий конвертик з картону чи кольорового паперу. На одну зі сторін конверту з внутрішньої сторони приклейте вирізані вушка, а з лицевої сторони домалюйте мордочку зайчика або виріжче елементи очей, носика, зубів та вус з паперу та приклейте. У вас вийде сумочка-зайчик, у яку можна складати маленькі цукерки та шоколадні яйця, аби пригощати гостей, сусідів та друзів вашого малюка.
великодні поробки з дітьми

Вінок

Для такої прикраси вам стануть у нагоді залишки кольорового картону, різних упаковок чи паперу для загортання подарунків. Просто виріжте з них овальні кола у формі яєць та склейте так, як показано на картинці. Прикрасьте бантиком зі стрічки.
великодні поробки з дітьми

Прикраси з тіста

Якщо ви з малечею любите проводити час на кухні, ця ідея точно буде вам до вподоби. Листкове тісто можна придбати готове у супермаркеті, або приготувати самостійно за простим рецептом:

1) Просіваємо борошно;

2) У сотейнику з’єднуємо сіль і вершкове масло (50 г), додаємо воду. Решту масла поміщаємо в холодильник, щоб воно було холодним;

3) Нагріваємо суміш на невеликому вогні, щоб масло розтопилось;

4) З’єднуємо розтоплене масло з борошном;

5) Замішуємо м’яке тісто, загортаємо його в харчову плівку і поміщаємо на 40 хвилин в морозильну камеру;

6) Охолоджене тісто викладаємо на присипану борошном робочу поверхню, робимо зверху хрестоподібний надріз, розкриваємо його і розгортаємо в прямокутний пласт;

7) Викладаємо на середину пласта охолоджене вершкове масло (50 г) і складаємо тісто конвертиком;

8) Розкачуємо тісто в прямокутний пласт;

9) Складаємо тісто конвертиком і знову розкачуємо;

10) Повторюємо цю процедуру мінімум 4 рази. Потім тісто складаємо конвертиком і поміщаємо на 40 хвилин в морозильну камеру. Це необхідно, щоб вершкове масло охололо, і з тістом можна було працювати далі;

11) Охолоджене тісто розкачуємо в прямокутний пласт, на середину викладаємо порцію охолодженого масла (50 г) і повторюємо весь процес заново. Всього робимо 4 таких етапи.

Листкове тісто готове. З нього вирізаємо овальні кола та розмальовуємо харчовим барвником. Для запікання помістіть вироби у духовку на 15-20 хв при температурі 180°C.
великодні поробки з дітьми
Аби робити святкові прикраси до Великодня було легко та весело, придбайте усе необхідне для творчості у інтернет-магазині «Лавка художника» - https://darynok.ua/shops/lavka-hudozhnika. А після закінчення локдауну, запрошуємо відвідати магазин у маркет-моллі Даринок за адресою: м. Київ, вул. Магнітогорська, 1.

Більше корисної інформації про онлайн шопінг на Даринку дізнавайтесь на сторінках наших соціальних мереж Facebook та Instagram.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Ідеї поробок з дітьми на Великдень: фламінго і лебідь з крашанок

Незважаючи на те, що до Великодня залишилося трохи більше місяця, ми пропонуємо вам з малюками зайнятися великодніми поробками прямо зараз! По-перше, це цікаве розвиваюче дозвілля. По-друге, така творчість подарує святковий настрій і змусить дітвору чекати Великодня ще сильніше. По-третє, ці милі великодні поробки допоможуть прикрасити будинок до свята. Так що, вперед! І сьогодні ми почнемо з виготовлення красивих лебедів і фламінго з крашанок.

Красиві поробки на Великдень разом з дітьми

Великдень – одне з найсвітліших свят, на яке і дорослі, і діти завжди чекають з нетерпінням. Це час не лише духовного очищення, а й оновлення природи. До цього свята кожна господиня намагається привести будинок в порядок і, звичайно ж, хочеться чогось нового і свіжого привнести і свій домашній інтер'єр.

Подарунки на Великдень руками дитини або великодні поробки з дітьми

На жаль, у нас не прийнято робити на Великдень подаруночки. Ми носимо з будинку в будинок великодні кекси і яйця, але чому б не порадувати рідних і близьких чимось особливим? Мова йде не про дорогі покупні подарунки, а про прості і милі дрібнички, які подарують море гарного настрою одержувачу. А якщо такий подарунок хоча б частково буде зроблений руками дитини, щастю одержувачів не буде меж! Отже, які ж подарунки можна виготовити з дітьми на Великдень?

Великодні поробки з дітьми

Дуже скоро настане світле свято Великодня. Особливо на нього чекають діти. Їм дуже подобається фарбувати яєчка, поїдати великодній хліб і всілякі смаколики. А якщо ви ще й зможете приділити увагу своїй дитині, і разом будете виготовляти поробки, малюк буде несказанно щасливий.