Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Великодні поробки з дітьми: милі тваринки з крашанок

Великодні поробки з дітьми: милі тваринки з крашанок
 

До свята Великодня – менше місяця. Звичайно, поки що фарбувати яйця ніхто не збирається. Проте як на рахунок того, щоб вже почати працювати з малечею над великоднім декором? Наприклад, цих милих звіряток ви можете зробити як з варених яєць (з яких потім напевно придумаєте, що приготувати), так і зі спустошеної яєчної шкаралупи (щоб зберегти поробки довше).

Красиві звірятка з крашанок

Що знадобиться?

Для створення цих милих тваринок їз великодніх крашанок вам не знадобляться дорогі або будь-які особливі матеріали. Вам лише потрібно підготувати:

- зварені круто яйця або порожня яєчна шкаралупа;

- барвники для яєць в весняних кольорах: жовтий, рожевий, зелений;

- кольоровий папір: жовтий, оранжевий, рожевий, зелений (можна вибрати і кольоровий папір з візерунками);

- прозорий клей для поробок;

- вата – для баранчика;

- чорний маркер або фломастер.

Зваріть яйця або видуйте їх зі шкаралупи, потім пофарбуйте, як зазвичай, харчовим барвником (як зазначено на упаковці). Дайте кольоровим заготовкам-крашанкам повністю висохнути, а тим часом підготуйте інші дрібниці: вушка, лапки, клювики; крильця, очі, вушка і т.д.

Виріжте їх з кольорового паперу потрібних кольорів. Для цього вам навіть не знадобляться шаблони, адже намалювати ці прості форми ви зможете і самі. Тільки малюйте так, щоб в основі залишалася пара міліметрів запасу. Ці пару міліметрів потрібно відігнути, нанести на них трохи клею і за цей маленький шматочок приклеїти деталь.

Наклеївши тваринам їх лапки і крильця, очі, вушка і клювики, дайте їм повністю висохнути. А потім приступайте до малювання інших рис обличчя і інших деталей зовнішності.

Щоб зробити пасхального баранчика, забарвлене в жовтий колір яйце обмажте клеєм майже повністю, залишивши сухим лише тупий його край (це буде мордочка баранчика). Вату розпушіть і рівномірним шаром обклейте яйце. З тієї ж вати скачайте чотири кульки і приклейте знизу, щоб у баранчика були ніжки.

З кольорового паперу виріжте пару закруглених трикутників-вушок (з запасом на основі, щоб було, за що їх приклеювати) і також приклейте. А потім, коли все повністю висохне, намалюйте баранчику милу мордочку.

Ці милі звірятка можуть стати як чудовою прикрасою пасхального столу, так і відмінною ідеєю подарунків родичам і друзям на Великдень!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Ідеї поробок з дітьми на Великдень: фламінго і лебідь з крашанок

Незважаючи на те, що до Великодня залишилося трохи більше місяця, ми пропонуємо вам з малюками зайнятися великодніми поробками прямо зараз! По-перше, це цікаве розвиваюче дозвілля. По-друге, така творчість подарує святковий настрій і змусить дітвору чекати Великодня ще сильніше. По-третє, ці милі великодні поробки допоможуть прикрасити будинок до свята. Так що, вперед! І сьогодні ми почнемо з виготовлення красивих лебедів і фламінго з крашанок.

Красиві поробки на Великдень разом з дітьми

Великдень – одне з найсвітліших свят, на яке і дорослі, і діти завжди чекають з нетерпінням. Це час не лише духовного очищення, а й оновлення природи. До цього свята кожна господиня намагається привести будинок в порядок і, звичайно ж, хочеться чогось нового і свіжого привнести і свій домашній інтер'єр.

Подарунки на Великдень руками дитини або великодні поробки з дітьми

На жаль, у нас не прийнято робити на Великдень подаруночки. Ми носимо з будинку в будинок великодні кекси і яйця, але чому б не порадувати рідних і близьких чимось особливим? Мова йде не про дорогі покупні подарунки, а про прості і милі дрібнички, які подарують море гарного настрою одержувачу. А якщо такий подарунок хоча б частково буде зроблений руками дитини, щастю одержувачів не буде меж! Отже, які ж подарунки можна виготовити з дітьми на Великдень?

Великодні поробки з дітьми

Дуже скоро настане світле свято Великодня. Особливо на нього чекають діти. Їм дуже подобається фарбувати яєчка, поїдати великодній хліб і всілякі смаколики. А якщо ви ще й зможете приділити увагу своїй дитині, і разом будете виготовляти поробки, малюк буде несказанно щасливий.