Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Великодні поробки з дітьми

Великодні поробки з дітьми
 

Дуже скоро настане світле свято Великодня. Особливо на нього чекають діти. Їм дуже подобається фарбувати яєчка, поїдати великодній хліб і всілякі смаколики. А якщо ви ще й зможете приділити увагу своїй дитині, і разом будете виготовляти поробки, малюк буде несказанно щасливий.


Підготовка до такого свята завжди в радість. Можна не тільки оригінально фарбувати яйця, але й цікаво їх декорувати, зробити з них незвичайні поробки. А удвічі приємно і весело буде майструвати все це разом з дитиною. Вигтовлення спільних поробок не тільки зблизить вас, але і займе малюка корисною справою на деякий час.



З яєчної шкаралупи можна зробити маленькі вазончики з травичкою. Для цього необхідно засипати в порожню шкаралупу землю або тирсу упереміш з вівсом і поливати його, щоб він потихеньку проростав. Ще один спосіб - проростити травичку в картонних лотках від яєць, а потім вирізати маленькі «чашечки» з травою і помістити їх в яєчну шкаралупу. Шкаралупу можна пофарбувати самими різними способами, аж до простих акварельних фарб. Таким нехитрим чином можна прикрасити підвіконня, і навіть великодній стіл.



Декорувати яйця можна і крупами. Для цього потрібно обмазати яйця клеєм і виваляти в крупі. Це може бути манка, рис, пшоно, горох, кукурудза, дрібна квасоля і т.д. Таким же чином можна виваляти яйця в бісері - вийде дуже красиво.



З яєць можна зробити і людських персонажів. Це досить просто. Потрібно тільки кольорове однотонне яйце прикрасити. Намалювати очі, носик, ротик. Можна зробити волоссячко зі старої перуки. Можна зробити дівчаток з оригінальними капелюшками, а хлопчиків – з метеликами, краваткою чи в солом'яному капелюсі.



З яєць можна зробити ось такий декор для будинку - великоднє деревце. Для його виготовлення вам потрібно обклеїти основу - конус з паперу або пінопласту - ватою. Пофарбовану шкаралупу від яєць нанизати на тонку мотузку або міцну нитку, щоб вийшли кільця різних розмірів. Надіньте ці «кільця» на основу, щоб вийшло деревце. Його можна додатково прикрасити квітами або іншими прикрасами.



І як варіант, можна зробити ось таке нехитре деревце. Для нього потрібен лише квітковий горщик, гілочки дерева і пофарбована шкаралупа від декількох яєць. На гілочки кріпляться яєчка. Задекорувати їх можна найрізноманітнішими способами: пофарбувати, зробити мармуровими або наклеїти спеціальні декоративні наклейки. Але краще всього виглядають яскраві крашанки.

Автор: Зайцева Ірина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Великодні поробки з дітьми: милі тваринки з крашанок

До свята Великодня – менше місяця. Звичайно, поки що фарбувати яйця ніхто не збирається. Проте як на рахунок того, щоб вже почати працювати з малечею над великоднім декором? Наприклад, цих милих звіряток ви можете зробити як з варених яєць (з яких потім напевно придумаєте, що приготувати), так і зі спустошеної яєчної шкаралупи (щоб зберегти поробки довше).

Ідеї поробок з дітьми на Великдень: фламінго і лебідь з крашанок

Незважаючи на те, що до Великодня залишилося трохи більше місяця, ми пропонуємо вам з малюками зайнятися великодніми поробками прямо зараз! По-перше, це цікаве розвиваюче дозвілля. По-друге, така творчість подарує святковий настрій і змусить дітвору чекати Великодня ще сильніше. По-третє, ці милі великодні поробки допоможуть прикрасити будинок до свята. Так що, вперед! І сьогодні ми почнемо з виготовлення красивих лебедів і фламінго з крашанок.

Красиві поробки на Великдень разом з дітьми

Великдень – одне з найсвітліших свят, на яке і дорослі, і діти завжди чекають з нетерпінням. Це час не лише духовного очищення, а й оновлення природи. До цього свята кожна господиня намагається привести будинок в порядок і, звичайно ж, хочеться чогось нового і свіжого привнести і свій домашній інтер'єр.

Подарунки на Великдень руками дитини або великодні поробки з дітьми

На жаль, у нас не прийнято робити на Великдень подаруночки. Ми носимо з будинку в будинок великодні кекси і яйця, але чому б не порадувати рідних і близьких чимось особливим? Мова йде не про дорогі покупні подарунки, а про прості і милі дрібнички, які подарують море гарного настрою одержувачу. А якщо такий подарунок хоча б частково буде зроблений руками дитини, щастю одержувачів не буде меж! Отже, які ж подарунки можна виготовити з дітьми на Великдень?