Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Таємниця старої шафи

Дитяча казка: Таємниця старої шафи
 

Якось у вихідні дні першокласник Сашко гостював у своєї бабусі – мами його татка. Розповівши бабусі про справи у школі, вдосталь награвшись з дітьми у дворі, Сашко вкладався спати.

Як завжди, він ночував в кімнаті, де стояла велика стара шафа, де було багато полиць. Бабуся розповідала, що коли татко Сашка був маленьким, одна з полиць у цій шафі слугувала гаражем для його машинок. А інколи він клав у шафу цукерки – хотів пригостити домовичка. До речі, цукерки звідти швидко зникали. Напевно, домовичок їх таки знаходив!

«Та я вже великий, і не вірю в домовичків», - подумав Сашко, згадавши цю історію. – «Напевно, то бабуся сама забирала цукерки з шафи, щоб мурахи не налізли».

Сашко вже почав засинати, аж раптом почув у кімнаті дивний звук. Наче хтось гуде або співає якимось тріскучим голосом! Хлопчик підскочив з ліжка, увімкнув світло та прислухався, але у кімнаті знову настала тиша – лише старенький годинник тихо стукав «тік-так».

Не встиг Сашко покласти голову на подушку, аж раптом знову хтось моторошно заспівав!

- Що це таке? – вигукнув Сашко. Дивна пісня лунала зі старої шафи! Втім, швидко вона знову зникла.

Хлопчик не був боягузом, але йому дійсно стало страшно. А раптом, домовичок все-таки існує, і він розлютився, що Сашко не приніс йому цукерок? А раптом, у цієї старої шафи є страшна таємниця, наприклад, тут поселився монстр?

- Бабусю! Йди-но сюди! У старій шафі є щось живе, – вистрибнув з кімнати наляканий хлопчик.

- Онучку, напевно, тобі щось погане наснилося? Чи у нас завелися таргани або павуки? - запитала Сашка бабуся, зайшовши у кімнату. – Хочеш, я тобі теплого молочка наллю? Хочеш, казку розповім?

- Ні, бабусю, це був не сон, - відповів Сашко.

Раптом зі старої шафи щось загуло та зарипіло.

- Так ось він де! Я його увесь вечір шукала! – вигукнула бабуся, відкриваючи шафу.

- Кого шукала? Значить, там дійсно щось є? – запитав хлопчик.

- Мій мобільний телефон, - відповіла бабуся. – От я роззява! Навіть не помітила, як помилково його у шафу поклала.

- Фух! – заспокоївся Сашко. – Значить, у цієї старої шафи немає ніякої страшної таємниці.

- Страшної немає, але деяка таємниця у неї все ж-таки є, - хитро посміхнулася бабуся. Але про неї я розповім тобі завтра вранці.

Виявляється, що вдень бабуся сховала в стару шафу подарунок для Сашка – велику коробку з конструктором. А поки ховала, як слід, то й телефон у шафі забула! Ось така таємниця старої шафи.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.