Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Усі статті

Грудне вигодовування

Склад грудного молока ідеально збалансований по всім необхідним у перші 4 - 6 місяців життя дитини поживним речовинам.
Грудне молоко завжди готове до вживання. Воно має оптимальну температуру, його не треба готувати, воно не містить бактерій. Грудне молоко не може зіпсуватися навіть якщо мати не годувала дитину кілька днів.

Корекція агресивної поведінки у дітей

Народжуючись, дитина має лише два способи реагування - це задоволення і невдоволення.
Коли дитина не голодна, в неї нічого не болить, пелюшки сухі - тоді вона відчуває позитивні емоції, які проявляються у вигляді посмішки, спокійного й безтурботного сну.

Чи бувають безпечні аборти?

Чому перервана навіть на ранніх термінах вагітність може стати серйозним ударом по здоров`ю жінки? Річ у тому, що із самого початку вагітність викликає серйозні зміни, перебудову в багатьох системах органів жіночого організму, перш за все в центральних регуляторних системах — нервовій та ендокринній.

Як підрахувати кількість калорій, необхідну вам на день?

1. Перш за все, визначте ваш показник обміну речовин (ПОР).
Що це таке? Це енергія, необхідна для підтримки процесів, що протікають у вашому організмі. Майже 60% споживаних калорій витрачаються для підтримання дихання, температури тіла, вироблення гормонів і биття серця.

У вагітних жінок, що перенесли в дитинстві так зване "жіноче обрізання", підвищується ризик виникнення показань до екстреного кесаревого розтину

За даними нового дослідження, у вагітних, що перенесли в дитинстві так зване "жіноче обрізання", підвищується ризик виникнення показань до екстреного кесаревого розтину та отримання важких розривів при пологах.

Як допомогти дитині адаптуватися у дитячому садку?

Якщо в перші дні дитину можуть приваблювати нові іграшки, нова обстановка, то через два-три дні ляльки і плюшеві звірі вже викликають не такий інтерес, - говорить лікар педіатричного відділення Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" Лариса Семененко. - Крім того, від надлишку вражень малюк просто втомлюється, тому стає нервовим, дратівливим, погано їсть, спить.

Раннее развитие ребенка

Энштейна спросили: «Вот Вы, великий учёный, разработали теорию относительности - новую идею в мировой физике. Вообще тяжело ли делать открытия?»

Навіщо дитині потрібен тато?

Однією з прикмет нашого часу давно стала фемінізація, тобто переважання жінок в усіх сферах, які активно формують особистість, і відповідні наслідки цього.
Жінка, звичайно, може навчити рішучості, цілеспрямованості, благородству, великодушності, чесності, мужності і хлопчиків, і дівчаток, може розвинути в молодшому якості, необхідні майбутньому лідеру, організатору ...

Как выбрать правильный велосипед для ребенка

Велосипед для ребенка — намного больше, чем просто игрушка. Это возможность отправиться в самостоятельное путешествие, в котором он сам будет принимать все решения. Пусть даже первые поездки будут не дальше соседних домов, но в детском возрасте сам факт самостоятельности очень важен.

Дрібний предмет у вусі або в носі

Такі вже є діти, що їм все треба випробувати, скуштувати. І на смак, і іншими всілякими способами. На жаль, часто доставляючи мамі нежартівливі занепокоєння. Іноді - більш ніж нежартівливі. Що ж потрібно робити, якщо дитині потрапляють в ніс або вушко сторонні предмети?

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас