Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Усі статті

Як допомогти дитині адаптуватися у дитячому садку?

Якщо в перші дні дитину можуть приваблювати нові іграшки, нова обстановка, то через два-три дні ляльки і плюшеві звірі вже викликають не такий інтерес, - говорить лікар педіатричного відділення Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" Лариса Семененко. - Крім того, від надлишку вражень малюк просто втомлюється, тому стає нервовим, дратівливим, погано їсть, спить.

Раннее развитие ребенка

Энштейна спросили: «Вот Вы, великий учёный, разработали теорию относительности - новую идею в мировой физике. Вообще тяжело ли делать открытия?»

Навіщо дитині потрібен тато?

Однією з прикмет нашого часу давно стала фемінізація, тобто переважання жінок в усіх сферах, які активно формують особистість, і відповідні наслідки цього.
Жінка, звичайно, може навчити рішучості, цілеспрямованості, благородству, великодушності, чесності, мужності і хлопчиків, і дівчаток, може розвинути в молодшому якості, необхідні майбутньому лідеру, організатору ...

Как выбрать правильный велосипед для ребенка

Велосипед для ребенка — намного больше, чем просто игрушка. Это возможность отправиться в самостоятельное путешествие, в котором он сам будет принимать все решения. Пусть даже первые поездки будут не дальше соседних домов, но в детском возрасте сам факт самостоятельности очень важен.

Дрібний предмет у вусі або в носі

Такі вже є діти, що їм все треба випробувати, скуштувати. І на смак, і іншими всілякими способами. На жаль, часто доставляючи мамі нежартівливі занепокоєння. Іноді - більш ніж нежартівливі. Що ж потрібно робити, якщо дитині потрапляють в ніс або вушко сторонні предмети?

Повернути романтику в родину

Навряд чи на початку відносин люди замислюються над тим, які їх дії можна назвати романтичними - просто їм хочеться радувати дорогу людину, а задоволення від цього занурює їх у стан запаморочення. Однак, через якийсь час спільне життя входить у звичку і не приносить колишньої радості.

Секрети солодких снів

Дотримуємося ритуалів сну

Вашій дитині буде легше заснути, якщо вона буде чітко знати, що за чим відбувається. Чіткий ритуал підготовки до сну розслабляє малюка, а чим більше він розслаблений, тим легше йому заснути. Якщо ви перебуваєте не вдома, намагайтеся, тим не менш, дотримуватися всі тих дій, якими ви зазвичай супроводжуєте підготовку до сну.

Про хом´яка Тіма

Настала зима. Вона не лякала маленького рудого хом’ячка Тіма, який жив на підвіконні у власній клітці. В його затишному кубельці завжди було тепло і він майже весь час спав. Прокинеться, визирне подивитися, що в світі робиться, побачить, як вітер хитає голі дерева або мете хурделиця, і знову йде спати.

В садочок? З радістю!

Літо — пора відпочинку. Але не втрачайте дорогоцінний час дарма. Адже можна відпочивати, готуючи одночасно з цим дитину до першого походу до дошкільного закладу.

Кукла, как мостик в отношениях

В коморке, возле лифтовой, в коробке из под апельсин, обнаружила гнёздышко! Настоящее, свитое из тонких палочек, зубочисток, проволочек… а по середине два маленьких, белых яичка. Тут же возник образ сынки, вернее - его удивлённые глазёны, когда бы он увидел это чудо. «Папа-птичка и Мама-птичка, свили своё гнёздышко с любовью. Они каждую палочку приносили сюда в клювике, чтобы яичкам было тепло, и из них потом появились маааленькие птенчики».

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас