Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ігри для дітей

Розвивайтеся гораючи! В цьому розділі ви знайдете безліч дитячих ігор для дому, вулиці і дитячих свят, а також розвиваючі ігри і конкурси для дітей будь-якого віку.

Интерактивные игрушки — занимательно и интересно

Дети — активный и общительный народ. Эти маленькие человечки только начинают постигать наш мир, и потому им очень важно, чтобы мир им отвечал. Мама в ответ на протянутую игрушку улыбнулась, а бабушка — похвалила за открытку, сделанную на 8 Марта. Если потянуть за веточку березы после дождя, деревце осыплет тебя капельками. А если погладить щеночка… погладить… щеночка…еще раз погладить…
Мама-а-а-а, он не хочет со мной играть!

Дитячі розвиваючі та навчальні ігри на вулиці, ігри для дітей у школі і в дитячому садку (частина п´ята)

1. Кошенята і щенята

Гравці діляться на дві групи: одні - "кошенята", інші - "щенята", вони знаходяться в різних кінцях майданчика. По сигналу кошенята починають бігати, легко, якби граючи. На слова "кошенята!" вони вимовляють "мяу!".

Надувные Детские Бассейны – море удовольствия для детей и взрослых

До лета осталось не так и много времени. А значит, впереди пора морей и озер, дач и загородных домов. А вместе с ними – надувные бассейны для детей. Надувные бассейны – это как раз универсальное средство, как для игры, так и для закаливания ваших ребятишек. Причем использовать их можно не только в самую жаркую пору. Скажем, вы выехали на природу, к озеру или просто – на дачу в выходные. Погодка еще не совсем летняя, но уже и не холодно. Пустить ребенка в водоем еще никак нельзя, но ведь существует же альтернатива!

Детские железные дороги - отличный способ надолго увлечь ребенка с помощью ролевой игры.

В последнее время детские железные дороги Томас – фаворит среди ролевых игр. Причем играть с ними можно от двух-трех лет – и до бесконечности. Поверьте, говорю об этом не просто так: ведь я и сама не прочь иногда «погонять» с четырехлетним сыном Томаса, Молли, Джеймса, Гордона и их друзей.

Зимові ігри для дітей (частина друга)

ЛІПИМО СНІГОВИКА

З якого віку пропонувати?
Малюка, який ще не вміє ходити навряд чи зацікавить те, як мама, пихкаючи, буде катати снігові кулі. Якщо дитина вже ходить самостійно, то в той момент, коли їй набридне спостерігати за мамою, вона зможе себе чимось зайняти. Малюка років з трьох можна спробувати навчити катати снігові грудки самому. Таким чином, починати можна з дітьми близько року. Чим більше діток бере участь у грі, тим цікавіше.

Зимові ігри для дітей (частина перша)

ЯСКРАВИЙ СНІГ

З якого віку пропонувати?
Гра підходить для діточок, які навчилися сидіти і на прогулянці вже визирають з коляски.

Що знадобиться?
Різнокольорова гуаш, вода, пластикові пляшки (краще невеликого розміру), маленькі баночки (добре підходять з-під дитячого харчування), пензлик, шило.

Дитячі розвиваючі і навчальні ігри на вулиці, ігри для дітей у школі і в дитячому садку (частина четверта)

Заборонений рух

Діти, йдучи по колу, повторюють всі рухи за вихователем, крім одного, наприклад: "Руки вгору!". Той, хто виконує "заборонений" рух, стає в кінець колони. Таким чином більш уважні діти опиняться на початку колони, і вони вважаються переможцями.

Снігові забави

Пам´ятаєте в дитинстві це радісне збудження, коли, прокинувшись, раптом виявляєш, що все навколо біле? Постарайтеся, щоб і ваші діти отримували задоволення від зими, тому як можна раніше поясніть їм, що коли випав сніг, це зовсім не означає, що вони повинні залишатися вдома - але, звичайно, для прогулянок у них має бути відповідний верхній одяг, щоб вони не замерзали і завжди залишалися сухими.

Дитячі розвиваючі й навчальні ігри на вулиці, ігри для дітей у школі і в дитячому садку (частина третя)

Встигни підібрати
У коло, діаметром 1 метр, стає учасник з волейбольні м´ячем у руках. Ззаду гравця лежать 8 тенісних (гумових) м´ячів. За сигналом учасник підкидає м´яч вгору, і поки він знаходиться в повітрі, намагається підібрати якомога більше м´ячів і, не виходячи з кола, піймати м´яч. Перемагає учасник, якому вдалося підібрати більше м´ячів.

Дитячі розвиваючі ігри на вулиці, ігри для дітей у школі і в дитячому садку (частина друга)

М´яч сусідові

Діти стоять по колу на відстані одного кроку одне від одного. Ведучий стоїть за колом. Гравці передають м´яч то направо, то наліво, але обов´язково сусідові. Завдання ведучого - торкнутися м´яча. Якщо ведучому це вдалося, то гравець у кого був м´яч, стає ведучим.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас