Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Казки, вірші, скоромовки...

Розвивайтеся спілкуючись! У цьому розділі ви знайдете найрізноманітніші дитячі казки, українські вірші, скоромовки та загадки для дітей. 
скоромовки вірші, колядки, казки загадки

Дитяча казка: Андрійко-невмійко

Якось Андрійко побачив, як хлопці у дворі граються у футбол. Його захопило, як вони спритно ганяють м’яч та забивають один одному голи.

Дитяча казка: Жадібний вовк

Жив у лісі жадібний вовк Хмурко. Він був таким жадібним, що ніколи ні з ким не ділився, нікому не дарував подарунків, та хотів, щоб все гарне та цікаве було тільки для нього. Наприклад, Хмурко полюбляв відпочивати біля озера. Туди приходили купатися та відпочивати й інші звірятка, а вовк казав їм:

Дитяча казка: Рибка-мандрівниця

Жила в морі рибка на ім’я Фішка. Вона була ще маленькою, тому ніколи сама не відпливала далеко від свого будинку. Зате кожного дня вона разом з іншими рибками-малюками слухала розповіді дорослих риб про те, як багато дивного є в морі. Фішка мріяла скоріше вирости, щоб вирушити в подорож.

Дитяча казка: Сонечко та Хмаринка

З ранку на вулиці було сонячно. Діти та дорослі, тварини, птахи та рослини ніжилися в лагідних променях сонця. Але раптом на небі з’явилася Хмаринка та надула щічки. Від цього вона стала сірою та затулила собою сонечко.

Дитяча казка: Подарунок для принцеси

У далекому королівстві жив-був юнак на ім'я Філіп, який закохався в прекрасну принцесу. Філіпу дуже хотілося зробити принцесі подарунок, щоб порадувати її і розповісти про свої почуття до неї. Але що подарувати своїй коханій, юнак не знав. Адже у неї, принцеси, вже були найрізноманітніші прикраси і сукні. Найкращі квіти росли біля її будинку, а солодкоголосі птахи співали в її саду.

Дитяча казка: Гном Тяп-Ляп

Жив-був гном по імені Тяп-Ляп. За яку б справу він не брався, все у нього виходило так-сяк. Тільки не подумайте, що він був дурним або злим. Ні, просто гному Тяп-Ляпу було лінь вчитися, і він вважав, що неважливо старанним. Замість того, щоб навчитися чомусь новому, цікавому і корисному, він гуляв і веселився. І взагалі, Тяп-Ляп думав, що тепер все знає і вміє, а інші його недооцінюють.

Дитяча казка: Квітка, що боялася темряви

На галявині жила-була квітка, яка боялася темряви. Вдень вона була весела, посміхалася іншим квітам, комахам та людям. А як тільки наступала ніч, вона підіймала свої ручки-пелюстки до голівки та тремтіла від страху. Квітці здавалося, що кудлате чудовисько хоче схопити її своїми лапами. А на ранок вона розуміла, що то зовсім не чудовисько, а старе дерево, яке стоїть поруч. Вночі квітка бачила, як хтось з великою головою дивиться на неї, та від страху горнулася до землі. А в ранці, з першими променями сонця, квітка роздивлялася – то ж звичайний гриб!

Дитяча казка: Пригоди хом’ячка у Країні солодощів

Хом’ячок Бублик дуже любив солодощі. Однак мама не дозволяла йому багато їх їсти.

- Якщо будеш їсти багато солодкого, то станеш надто товстеньким, в тебе будуть боліти зуби та живіт, - казала Бублику матуся.

Дитяча казка: Як свинка шукала сон

Жила-була свинка на ім'я Хрюня. Одного разу вона до пізнього вечора грала в комп'ютер, дивилася мультфільми. А коли, нарешті, пішла спати, заснути у неї не вийшло. Довго крутилася Хрюня в своєму ліжечку, але сон ніяк не приходив.

Дитяча казка: Нуль з Країни Цифр

У чарівній Країні Цифр жили-були цифри від нуля до десяти. Вони подорожували далеко за межі своєї країни, і завжди з'являлися там, де потрібно щось порахувати. Для цього цифри з'єднувалися в різні пари, складалися між собою, віднімалися, множилися або ділилися одна на одну. Коли цифри були зайняті рахунком, вони називалися «числа».

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас