Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Казки, вірші, скоромовки...

Розвивайтеся спілкуючись! У цьому розділі ви знайдете найрізноманітніші дитячі казки, українські вірші, скоромовки та загадки для дітей. 
скоромовки вірші, колядки, казки загадки

Дитяча казка: Гостинець для бабусі

Якось дівчинка Оксанка зібралася відвідати свою бабусю. Мама поклала їй у сумку пиріг – буде для бабусі гостинець. Пиріг був ще гарячим, та його смачний аромат чутно було на декілька кроків вперед.

Дитяча казка: Як старий годинник врятував Новий рік

Наближався Новий рік. У лісовому будинку Діда Мороза робота кипіла з ранку до пізнього вечора. Одні гноми – помічники Діда Мороза читали та сортували листи від хлопчиків та дівчат, інші домовлялися, щоб якомога більше дитячих бажань було виконано. А Дід Мороз планував свій новорічний маршрут на великій мапі, щоб встигнути привітати усіх діток. Все було як завжди напередодні свята. Але були у лісі ті, кому дуже не подобалася вся ця святкова метушня.

Дитяча казка: Кошик з добрими словами

Жив-був дуже сором'язливий хлопчик. Він соромився розмовляти з іншими людьми. Йому хотілося грати з дітьми, але він не знав, як їм про це сказати. А коли якась дитина запрошувала його пограти разом, він соромився і йшов в сторонку. Тому у нього зовсім не було друзів.

Оповідання «Чому Миколай щороку приходить до дітей з гостинцями?»

Давно-давно, шістнадцять століть тому, жив у місті Мирах, у Малій Азії, хлопець Миколай. Був він сиротою, його батько й мати померли, залишивши синові велике майно.

Дитяча казка: Як літери втекли з абетки

Якось абетка на землю упала
Літери з неї усі повтікали.
Як без абетки вчитись читати?
Треба скоріше їх відшукати!

Дитяча казка про кошеня-хвалько

В одному дворі жило кошеня, якому дуже подобалося лякати птахів. Тільки присядуть на землю голуби і горобці, щоб подзьобати хлібні крихти, а кошеня – тут як тут! Підбігає до них. Птахи, звичайно, лякаються і розлітаються хто куди. А кошеня задоволене. Каже: «Подивіться, який я грізний! Всі мене бояться!». За це його у дворі прозвали кошеням-хвальком.

Дитяча казка: Конкурс краси і чарівне озеро

Одного разу звірі в Африці влаштували конкурс краси. І кожен з них був упевнений, що він гарніший за інших.

Дитяча казка: Країна забутих іграшок

Колись Робот був улюбленою іграшкою Андрійка. Андрійко грав з Роботом щодня, вигадував історії про нього, показував своїм друзям. Але Андрійкові дарували багато різних іграшок, і з кожним днем він все рідше брав у руки Робота. А одного разу взагалі сховав його в коробку зі старими машинками.

Дитяча казка: Як звірі вилікували баранчика

Одного разу баранчик захворів. Прийшов до нього в гості ведмежа, а баранчик лежить без сил. Тільки чхає і кашляє, і ніс у нього закладений.

Дитяча казка: Як Максим читати навчився

Хлопчикові Максиму було вже майже 6 років, але він не вмів читати і не хотів вчити букви. Зате Максим дуже любив слухати казки. Мама, бабуся або сестра читали йому казку, коли він просив про це.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас