Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Сценарiї та iдеї до свят

Кожне свято − це радісна подія для вашої дитини. Тут ви знайдете найрізноманітніші сценарії і поздоровлення до Дня Народження, Новорічних Свят, Дня Святого Валентина, 8 березня... Тепер ви зможете зробити кожне свято, кожну подію яскравою та веселою. Зробіть життя вашої дитини радісним і захопливим.

Вибираємо подарунок дитині: подарунок на 2 роки

Як і на рік, на 2 роки кращим подарунком для іменинника буде іграшка. Щоправда, є окремі модники і модниці, які обожнюють переодягатися, можливо, їх порадує нова сукня чи костюм. Однак іграшці порадіє будь-яка дитина. І якщо між новонародженим і годовасіком величезна різниця, то між останнім та дволітком вона вже не настільки очевидна. Тому і переваги в іграшках залишаються схожими.

Вибираємо подарунок дитині: подарунок на 1 рік

На перший день народження хочеться подарувати щось особливе, щоб малюк зрозумів, що таке свято. Що же може зацікавити дітей в такому віці? Звісно, тільки играшки! Так, можна подарувати и щось корисне – наприклад, одяг або взуття, але, не дивлячись на захват бітьків, малюк навряд чи оцінить такий подарунок. Якщо ви обираєте подарунок не для своєї дитини, не соромтеся запитати у її батьків, що б вони порадили купити, щоб не купити играшку, яку малюк вже має, або таку, що буде припадати пилом на дальній поличці.

Вибираємо подарунок дитині: подарунок для новонародженого

Якщо ви йдете в гості до родини, де нещодавно сталося маленьке диво - народився малюк - до вибору подарунка потрібно поставитися відповідально. Добре, якщо ви в курсі, що хотіли б отримати в подарунок молоді батьки, ну, а якщо запитувати незручно - доведеться імпровізувати.

День Учителя — історія свята

Щороку 5 жовтня понад як у 100 країнах святкують день учителя. Свято з’явилося в 1994 році як Всесвітній день вчителя (World Teaches ’Day). Це професійне свято всіх вчителів, викладачів і працівників сфери освіти — день, у який відзначається роль і заслуги вчителів у процесі якісної освіти на всіх рівнях.

Ідея до Дня Вчителя — проведіть справжнє інтервью! Інструкция для учнів

Питання про те, як краще поздоровити вчителів школи у їх професійне свято, стає кожного року. Пропонуємо вам нагадати їм, що вони справді цікавлять вас, що вони тут — ті, хто дають знання, кінець-кінців, ті, заради яких учні щоранку приходять до школи.

Діти можуть провести інтервью з класним керівником, якщо мова йде про старші класи, де кожен окремий предмет викладає окремий учитель, можна влаштувати декілька інтервью. Але що запитувати?

Ігри, конкурси на дитячі свята та Дні Народження (частина 5)

Фанти

Ведучий збирає з усіх членів сім´ї які-небудь предмети - фанти. Потім один з присутніх повертається до ведучого спиною. Ведучий витягує предмети по черзі і каже: «Що цьому фантику-бантику робити?». Гравець відвернутвся і не бачить цей фант, він загадує бажання: наприклад, підстрибнути п´ять разів на одній ніжці, заспівати пісеньку, станцювати або розповісти вірш, можна кого-небудь поцілувати тощо. Одне з цих побажань доведеться робити і тому, хто загадує.

Ігри, конкурси на дитячі свята та Дні Народження (частина 4)

Вгадай фразу

У цю гру з задоволенням пограють не тільки діти, а й дорослі. Всі учасники діляться на дві команди. По черзі команди загадують яку-небудь фразу, розподіляють кожне слово цієї фрази між собою і намагаються це слово зобразити. Перемагає та команда, яка правильніше і грамотніше зможе зобразити фразу.

Ігри, конкурси на дитячі свята та Дні Народження (частина 3)

Асоціації

Серед дітей вибирається ведучий, який виходить з кімнати, а інші діти в цей час домовляються, кого з дітей вони загадають. Потім ведучий повертається і ставить питання про загаданого: яким деревом, квіткою, птахом чи твариною могла би бути ця дитина. Ведучий за асоціаціями повинен вгадати, кого загадали діти.

Ігри, конкурси на дитячі свята та Дні Народження (частина 2)

Придумай історію

Гравцям дають три нічим не пов´язаних між собою предмета. Наприклад: чайник, порожню пляшку і ножиці. Дітям пропонується знайти їм застосування - придумати і розіграти яку-небудь історію.

***

Ігри, конкурси на дитячі свята та Дні Народження (частина 1)

Повторюй одне за одним

У цю гру можна грати з однією дитиною або з кількома дітьми. Перший гравець називає будь-яке слово, другий повторює назване слово і додає до нього яке-небудь своє. Наступний називає по порядку названі до нього слова і додає до них своє слово і т.д. Той, хто помиляється, вибуває з гри.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас