Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Здоров´я матері і дитини

Усе те, що ви забуваєте запитати у лікаря − про вітаміни, щеплення, алергію, сезонні хвороби (грип, простуда), чим небезпечні деякі ліки, що класти в домашню аптечку. А також безліч корисних і цікавих статей з порадами щодо профілактики і лікування захворювань, методів народної медицини та зміцнення здоров'я для всієї родини.

Масаж ручок дитини від 1,5 до 3 місяців

Ваш малюк лежить на спинці ногами до вас.
Вкладіть ваш великий палець руки в кисть малюка. Праву ручку потримайте лівою рукою, ліву - правою.

Масаж ніжок дитини від 1,5 до 3 місяців і вправи для стоп

У перші 3 місяці життя у дітей спостерігається високий тонус ручок і ніжок, але поступово наростає урівноваження їх м´язами. Гімнастика і масаж сприяють розслабленню м´язів.

Як впоратися з весняною втомою

За зиму накопилася втома, від якої настав час позбавлятися. Але, як це зробити? Ми дамо вам кілька порад, які змусять ваші очі горіти і допоможуть справитися з сезонною депресією.

Рекомендації акушерів на випадок, якщо пологи змушений приймати неспеціаліст

- Під час переймів вагітній дати проносне (при порожньому шлунку пологи проходять легше);
- Ходити вагітна може до появи потуг, це легше ніж весь час лежати;
- Тужитися навмисне під час пологів не треба, щоб не було розривів промежини;
- Послабити потуги можна за рахунок частого і глибокого дихання.

Масаж спинки, животика, грудей дитини від 1,5 до 3 місяців

Повертаємо малюка на животик, акуратно підтримуючи його голівку. Ця вправа грунтується на захисно-оборонному рефлексі - в перші тижні життя малюк повертає, а потім піднімає голівку з положення на животику.

Щоб малюк був здоровий: закалювання

У розмовах з батьками про їх дітей часто можна почути – «я хочу, щоб моя дитина не хворіла», але досить рідко батьки говорять – «я хочу, щоб моя дитина була здоровою». Та між цими висловлюваннями існує досить велика різниця: у першому випадку – не потрібно нічого робити, все складеться саме собою, - пощастило з дитиною. Але ж щастить тільки тому, хто хоч щось робить. Зрозумійте, тільки вам обирати – хвора дитина чи здорова. Тільки ви відповідальні за здоров’я малюка! Не лікар, не вихователь у дитячому садку, не бабусі з дідусями, а ви – БАТЬКИ!

Правила благополучних пологів

Благополучні пологи – це дуже важливо. Звичайно це залежить від багатьох факторів: починаючи від кваліфікації вашого лікаря, закінчуючи статусом клініки і т.д. Тут ви знайдете кілька правил яких треба дотримуватися.

Недоліки «модних» дієт

Коли ви вирішуєте «сісти на дієту», про яку десь прочитали чи почули від подруги, не проконсультувавшись перед цим з дієтологом, ви піддаєте своє здоров´я небезпеці. Багато сучасних дієт та їх пропаганда, є скоріше даниною моди, ніж профілактичним і тим більше лікувальним заходом впливу спрямованим на оздоровлення організму людини.

Акушерство і гінекологія - у світі абсурду

Подивіться, що відбувається, коли ми живемо неусвідомлено, автоматично, у сні, дрейфуємо. Коли питаєш пацієнтку - а чому ви так робили - хіба не помітна абсурдність того, що відбувається? Відповідь завжди здивована «не знаю, не думала, лікар сказав». Де вже тут говорити про відповідальність за свої дії, своє здоров´я, свою дитину, - коли людина навіть побачити, що з нею відбувається, не хоче. Про яке материнство можна говорити?

Виховуємо здорових їдців: привчіть дитину правильно харчуватися

Всім відомо, що простіше прищепити дитині, що називається, «з молодих нігтів» хороші звички, ніж потім все життя боротися з поганими. Але нам деколи так не вистачає терпіння і елементарних знань, що ми мимоволі пускаємо цю важливу справу на самоплив, наївно вважаючи, що дитина «коли зголодніє - сама зрозуміє», як треба складати свій раціон. А раптом не зрозуміє? Або коли зрозуміє, здоров´ю вже буде завдано значної шкоди?

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас