Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Здоров´я матері і дитини

Усе те, що ви забуваєте запитати у лікаря − про вітаміни, щеплення, алергію, сезонні хвороби (грип, простуда), чим небезпечні деякі ліки, що класти в домашню аптечку. А також безліч корисних і цікавих статей з порадами щодо профілактики і лікування захворювань, методів народної медицини та зміцнення здоров'я для всієї родини.

Вагітність, пологи і зір

Ви вагітні і чекаєте на малюка? Це чудово! У вас поганий зір? Є про що замислитися перед пологами ... Багатьох мам, які можуть поскаржитися на поганий зір мучить одне питання - чи варто народжувати самій?

Резус-конфлікт

Чоловіків вибирають або по любові, або з розрахунку. А от вибір «за резус-фактором» навряд чи поширений. Тому є вірогідність отримати не звичайний сімейний конфлікт, а конфлікт біологічний (резус-конфлікт) на одному з найважливіших етапів сімейного життя - під час вагітності. Все може пройти досить непомітно, але трапляються і протилежні варіанти. Важливо знати про це більше.

Нежить у вагітних

Майбутнім мамам дуже не просто впоратися з такою, на перший погляд нескладною проблемою, як нежить. Підібрати ліки складно: одні ліки протипоказані, інші не рекомендовані, на третіх написано «Якщо очікувана користь перевищує можливу шкоду ....». У такій ситуації допоможуть народні засоби.

Чи шкідливий для малюка одноразовий підгузок?

Долі всіх винаходів, покликаних полегшити нашу працю, схожі як сестри: на зміну недовгій ейфорії, викликаній усвідомленням чергової перемоги над побутовими проблемами, приходять сумніви в безпеці новинки.

Поганий настрій взимку лікується світлом, спортом і шоколадом

Вам важко зосередитися, ніщо не викликає цікавостi, постійно долають сумніви, втома і сонливість. А ще знижується працездатність і весь час хочеться їсти. Усе це свідчить про зимову депресію.

Яскраві фрукти і овочі вбережуть від грипу

З вірусами грипу, що охопили більшість країн в світі цієї осені, може впоратися тільки міцний імунітет. Тому американські лікарі пропонують природним чином підтримати імунні функції власного організму – як кращу профілактику захворювання терапевти рекомендують налягати на фрукти і овочі яскравих кольорів.

Чим можна допомогти молодій мамі при проблемі "кам´яних" грудей

Не слід гріти груди, прикладати зігріваючі компреси. При цьому температура всього тіла підвищується, а куди вже вище? Адже так звана «молочна лихоманка» - висока температура при застої в грудях - і так забезпечена молодій мамі майже на 100%.

Батьки повинні самі обирати: вакцина чи хвороба

Нищівного удару вакцинація зазнала за останній рік: спочатку в травні 2008 року в Краматорську через кілька годин після уколу проти кору помер учень одинадцятого класу Антон Тищенко.

Чи бувають безпечні аборти?

Чому перервана навіть на ранніх термінах вагітність може стати серйозним ударом по здоров`ю жінки? Річ у тому, що із самого початку вагітність викликає серйозні зміни, перебудову в багатьох системах органів жіночого організму, перш за все в центральних регуляторних системах — нервовій та ендокринній.

Дрібний предмет у вусі або в носі

Такі вже є діти, що їм все треба випробувати, скуштувати. І на смак, і іншими всілякими способами. На жаль, часто доставляючи мамі нежартівливі занепокоєння. Іноді - більш ніж нежартівливі. Що ж потрібно робити, якщо дитині потрапляють в ніс або вушко сторонні предмети?

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас