Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Здоров´я матері і дитини

Усе те, що ви забуваєте запитати у лікаря − про вітаміни, щеплення, алергію, сезонні хвороби (грип, простуда), чим небезпечні деякі ліки, що класти в домашню аптечку. А також безліч корисних і цікавих статей з порадами щодо профілактики і лікування захворювань, методів народної медицини та зміцнення здоров'я для всієї родини.

Як вибрати сонцезахисні окуляри для дитини?

Нажаль, у Інтернеті багато неправдивої інформації з приводу сонцезахисних окулярів для дітей. Тому напишу те, що знаю з багаторічного досвіду роботи в оптиці:

Сповивання порушує кровообіг

Багато порадників-ентузіастів сповивання засуджували моє рішення ніколи не сповивати дочку. Переконати їх в своїй правоті я навіть не намагалася. Просто пропонувала: спробуйте, сповийте! Дитя миттєво починало кректати, соватися і не заспокоювалося, поки не звільнялося від "гамівної сорочки".

Чи потрібна дієта мамі, яка годує груддю?

Про користь грудного вигодовування написано і сказано вже багато. Кожна жінка, яка тільки починає годувати малюка груддю, рано чи пізно замислюється про те, що від однієї вівсяної каші багато молока не прибуде, і їй пора б урізноманітнити своє меню. Ось тільки що їсти, щоб молочко і корисним було, і смачним, і при цьому не викликало у малюка болів в животику і алергічних реакцій?

Базальна температура. Навіщо це потрібно?

Можна сказати, класика в плануванні зачаття дитини - вимірювання базальної температури. На сьогоднішній день цей метод обстеження є самим дешевим і доступним. Якщо вам порадив лікар або ви самостійно вирішили міряти свою ректальну температуру, прочитайте, будь ласка, цю статтю.

Молочниця: причини, симптоми, дігностика

Ми, жінки часто чуємо про молочницю, та не завжди те, що розповідають знайомі або реклама — точно і істинно. У статті описані фактори, які можуть сприяти розвитку молочниці, а також поширені симптоми та діагностика.

Море і дитина до 2 років — чи варто їхати?

Зазвичай багато мамусь після того, як дитині виповняється рік, вирушають усією на море. Лейт-мотив: дитині потрібно бути здоровою, а море дуже корисне. Чи це так насправді? Ось, що каже з приводу відпочинку з маленькими дітьми лікар:

Що з собою брати на відпочинок? Список для мами

Список укладено лікарем-гінекологом, мамою, на основі свого досвіду та досвіду багатьох інших матусь.

Як підготувати дитину до подорожі і куди поїхати? Поради лікаря

Новонароджена дитина не знає норм і правил. Все, що відбувається, все, що роблять батьки — для неї і є норма. З їхньої поведінки та організації дня вона і засвоює принципи добре/погано, правильно/неправильно. Тому якщо Ви плануєте активне життя, спорт, подорожі, поїздки на автомобілі — все це можна і потрібно починати практично відразу.

11 міфів про контрацепцію

Протизаплідні засоби до цих пір залишаються джерелом міфів і забобонів. Найчастіше це обумовлено тим, що про такому інтимному питанні воліють консультуватися у «головних» фахівців - мам, подруг, форумів, але ніяк не у фахівців

Формування неправильного прикусу

Прикусом називають змикання зубів, яке буває фізіологічно правильним або ж неправильним. Неправильний прикус найчастіше зустрічається у дітей, які перебувають на штучному вигодовуванні. Це відбувається з тієї причини, що у дитини при народженні нижня щелепа менша за верхню, але приблизно до шостого-восьмого місяця життя щелепи вирівнюються, чому сприяє грудне годування.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас