Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Навчання

Діти дуже допитливі. Для дітей і їхніх батьків ми підготували безліч розвиваючих ігор, задачок, технік для розвитку дитячої творчості, розвитку мовлення, логічного мислення.
Легко і весело ви зможете навчити дитину читати і писати. Цікаво розповісти дітям про навколишній світ. Тепер жодне дитяче запитання вас не поставить в глухий кут.

Боязнь школи. Вигадки дітей чи реальна проблема?

Звичайно ж, певна кількість дітей не люблять школу і готові на багато що, щоб уникати уроків, однак приблизно 1% дітей страждають від цієї фобії - боязні школи. Боязнь школи або відмова від школи зустрічається частіше серед хлопчиків у віці 11-12 років. У цьому немає нічого дивного, так як це вік переходу в середню школу і життя багатьох дітей помітно змінюється саме в цьому віці.

Перехід з однієї школи до іншої: з якими труднощами може зіткнутися дитина?

Причини для переходу бувають різні: незадоволеність рівнем освіти, переїзд, конфлікт в старій школі, бажання в отриманні профільної освіти. Залишаючи ту школу, в якій дитина вже провчилася кілька років, вона залишає своїх друзів, сформований колектив, вчителів, вимоги яких йому вже знайомі і звичні.

Як швидко вивчити букви?

Вашому маляті скоро треба йти в школу, а він ще не знає алфавіт? Тоді потрібно терміново виправляти становище і починати грати. Так-так, саме грати, адже всю складну інформацію діти сприймають «на ура» виключно в ігровій формі. Зараз є безліч методик, використовуючи які ви легко можете навчити вашу дитину, як пишуться і вимовляються букви. Розберемо з вами кілька популярних технік.

Робимо уроки з гіперактивними дітьми

Кількість гіперактивних дітей, на жаль, сьогодні зростає з кожним роком. Про причини такої патології написано вже чимало. У цій статті ми пропонуємо розглянути пару правил приготування уроків з особливо активними дітками. Їх застосування значно полегшить життя і батькам, і малюкові. До слова сказати, ці правила будуть корисними і в роботі з дітками, які не страждають синдромом гіперактивності або дефіцитом уваги.

Як навчити дитину любити читати

Книги - найкращі друзі людини. Читання допомагає розширити кругозір і сприяє розвитку вашої дитини. Однак, беручи до уваги величезну кількість розважальних засобів, таких як телебачення, мультики, СD / DVD і відеоігри, стало досить важким прилучити дітей до читання. Ось кілька корисних порад, які допоможуть Вам привчити вашу дитину до світу книг. Ви дізнаєтеся, як навчити дитину любити читати.

Домашнє навчання - реальна альтернатива школі?

Домашнє навчання ніяк не можна назвати сучасним винаходом. Власне, з нього все і починалося, і тільки потім з'явилися школи. Спочатку для хлопчиків, потім і для дівчаток. Ну, а двадцяте століття принесло справжню революцію в цьому питанні, зробивши школи саме такими, якими ми звикли їх бачити - публічними і відкритими для дітей усіх соціальних становищ і статі. Домашня освіта стала вибором дітей, які страждають від серйозних захворювань.

Якщо дитина не хоче одягати шкільну форму

Твоя дитина не хоче одягати шкільну форму? Ну і не змушуй. Вияви в цій справі хитрість, кмітливість і творче мислення. Найкращий ефект від виховання виходить тільки в тому випадку, якщо педагогічний вплив був зовсім непомітний.

Допомога в адаптації першокласників

Найскладнішим періодом для адаптації першокласника в школі є вересень. Саме в цей місяць дитина проходить через колосальні зміни - як на психологічному, так і фізіологічному рівні. Нестандартні негативні реакції дітей - це зовнішній прояв деяких складнощів, з якими стикаються першокласники в нових умовах.

Дитина не хоче вчитися. Що робити?

Як ти не переконуєш своєю дитину, що вчення - світло, вона вперто не виконує домашні завдання і істерить зранку. Діти часто не розуміють, навіщо потрібно ходити до школи. Адже вчитися важко: потрібно зубрити домашні завдання, писати контрольні... Дитині ж замість цього хочеться розважатися, дивитися телевізор, грати на комп'ютері, гуляти з друзями.

Корисні поради батькам школярів

Як полегшити життя школяреві? Цим питанням задаються всі люблячі батьки. Виявляється, все просто. Досить грамотно спланувати день учня і почитати наші поради...

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас