Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Якою має бути кухня

Якою має бути кухня
 

Кухня - це те місце, де не тільки готується їжа, а й уся родина проводить багато часу. Кухня - це те приміщення, де сім'я збирається вранці і ввечорі, де проходять урочисті події і просто посиденьки з друзями, де їдять всяку смакоту, де експериментують і создаютс нові кулінарні шедеври.


Для кожної справжньої господині і поважаючої себе жінки кухня повинна бути тим місцем, де можна не тільки працювати, але й відпочити за чашкою смачно звареної кави або ароматного чаю. Вона повинна бути не тільки практичною, зручною, комфортною, але й затишною. До вас приходять гості, ви спілкуєтеся з домашніми, і саме затишок здатен розслабити абсолютно будь-яку людину.

Які якості повинні бути у кухні? Вона, як людина, повинна володіти певною харизмою, бути вірною і відданою подругою, надійною опорою і відмінним помічником. Але з друзями потрібно завжди обходитися добре. Так і з кухнею. Ви повинні утримувати її в чистоті і порядку. Щоб підтримувати порядок на кухні, використовуйте всілякі контейнери, пристосування для зберігання кухонного приладдя, роздільники. Використовуйте також навісні аксесуари. З їх допомогою ви зможете зберігати все на видному місці, вони завжди будуть під рукою. Плюс, підвісні полички і гачки заощадять немало місця в ваших шафах.

Важливо також, щоб кухня була облаштована необхідною побутовою технікою. Це плита, посудомийна машина, витяжка, кондиціонер. До речі, кондиціонери і спліт-системи рекомендується ставити саме на кухнях або в передпокої, а не в житлових кімнатах, щоб постійний рух повітря (особливо холодного влітку) не привело до проблем зі здоров’ям у вас і ваших дітей. Крім своєї головної терморегулюючої функції кондиціонер здатний очищати і зволожувати повітря, а деякі моделі здатні іонізувати, що особливо корисно для приміщень, в яких живуть діти.

Освітлення повинне бути хорошим, оскільки ви готуєте їсти, миєте продукти або посуд, а це потребує уваги й гарного освітлення. Для хорошого освітлення робочої поверхні використовуйте додаткові джерела світла: софіти, стельові або бічні світильники. Також дуже зручні витяжки з додатковим підсвічуванням.

Що стосується стільниць, то вони повинні бути не тільки красивими, але і практичними. На них не тільки кладуть вимитий посуд, але і рубають зелень, ріжуть овочі та готують їжу. Робоча поверхня поєднує в собі цілий комплекс робочих стільниць. Дуже добре, коли вона має форму трикутника. Фахівці називають цю зону робочим трикутником. Така кухня функціональна, мобільна і практична. Зручна вона тим, що включає в себе зберігання, миття та місце приготування.

Ваша кухня повинна бути такою, щоб вашим гостям і домочадцям не хотілося з неї виходити, а хотілося проводити там якомога більше часу. Щоб кожна сімейна вечеря була найприємнішою подією за день.

Автор: Зайцева Ірина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Чарівність Італії на вашій кухні, або поради щодо оформлення кухні в італійському стилі

Ах, Італія... Це ж Венеція і Рим, сучасна мода і вірність сімейним традиціям, піца, паста, карпезе, тірамісу, запашна кава, і ще безліч інших речей, не любити які просто неможливо. Вона здатна підкорити серце будь-кого, хто хоча б раз побував там, так само, як і італійська кухня закохує в себе неповторним ароматом прянощів і трав.

Вибираємо колір для кухні

Колір кухні може задавати тонус, піднімати настрій або ж, навпаки, заспокоювати і налаштовувати на спокійну дружню атмосферу. Залежно від того, чи звикли ви просто швидко їсти і бігти, або ж, навпаки, у вашій родині люблять вечірнє спілкування за чашкою чаю, обстановка на кухні може подарувати той чи інший настрій.

Побілити, пофарбувати чи натягнути? Яка стеля краще підходить для кухні?

Кухня – це серце будь-якого будинку, адже саме тут готується найсмачніша їжа для всього сімейства, а ще за чашечкою чаю ведуться найтепліші розмови. Це – особливе місце, і не тільки завдяки своїй атмосфері, а й «мікроклімату», і тому ремонт в цій частині житла потребує особливої уваги.

Як гармонійно «вписати» побутову техніку в кухню - прості правила дизайну

У більшості квартир кухню можна назвати центром життя в родині. Подумайте самі, адже це – те саме місце, де ви щодня збираєтеся всією сім'єю на обід і вечерю, де ви ділитеся своїми переживаннями і досягненнями з найближчими людьми, де зустрічаєте гостей і ще багато чого. Тому так важливо, щоб інтер'єр кухні виглядав гармонійно, і ніщо вас не напружувало в ньому.