Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Облаштовуємо кухню – як знайти свій стиль

Облаштовуємо кухню – як знайти свій стиль
 

З чого починається ремонт? Як правило, з рішення, а далі всі діють за обставинами. Ну ось, стіни і підлога вирівняні, старий кухонний гарнітур відправився на дачу, а що далі? Настає пора вибирати стильове оформлення і замовляти нові меблі. Але що саме вибрати і як підібрати саме те, що не набридне через рік-два, а буде радувати око дуже довго?



На ці всі питання потрібно знайти відповідь самостійно і, складаючи проект для власної кухні, багато людей опиняються в «глухому куті»: а який стиль вибрати і як знайти той саме «свій» стиль, який ніколи не набридне? Напевно, знаючи про всі тонкощі і нюанси різних стильових напрямків в оформленні кухонь, вам буде значно простіше прийняти таке рішення. Пропонуємо з цього і почати.

Класичний стиль

Цей стиль в оформленні інтер'єру кухні популярний вже досить довго і з кожним роком не здає своїх позицій. Його вибирають стримані, часто, консервативні люди. Головна їх краса в меблях: м'які стільці, округлий стіл, дерев'яний гарнітур і пастельні тони – все це, як ніщо інше, сприяє теплому сімейному спілкуванню за вечерею. Як варіант, меблі можуть бути виконані як з масиву, так і з МДФ або ДСП. Чудовим доповненням до таких меблів на кухні послужать ковані елементи декору, які привнесуть цікавий акцент в інтер'єр кухні.

Модерн

Шанувальниками цього стилю, в більшості своїй, є молодь. Його відмінна риса – прямі лінії, металева фурнітура, яскраві кольори і глянсові фасади. У такому інтер'єрі все просто і лаконічно, він підійде активним людям, які люблять все нове і ні хвилини не можуть всидіти на місці.

Прованс

Популярний останнім часом стиль прованс дечим за своїм оформленням нагадує класичний, але з деякими особливостями. Так само, як і в класиці, колірна гамма – в пастельних тонах, але більш ніжних і чуттєвих. Меблі використовуються дерев'яні, часто зі штучними потертостями. Ідеально підійде такий інтер'єр ніжним романтичним натурам.

Мінімалізм

Кухня в стилі мінімалізм підпорядкована жорстким законам – тут немає нічого зайвого і повністю відсутній декор. Кольорове рішення може бути будь-яким, а меблі – максимально функціональними. Цей стиль для тих, хто знає ціну своєму часу і не любить витрачати його просто так.

Лофт

Новий сучасний стиль, що прийшов до нас із заходу, в перекладі з англійської «лофт» дослівно означає «горище». Відмінною особливістю такого інтер'єру є цегляна кладка, бетонна стінка, труби і незвичайні дерев'яні меблі. Як правило, таку кухню поєднують із вітальнею. Такий стиль найкраще підійде творчим неординарним особистостям.

Арт-деко

Це пряма протилежність мінімалізму – в стилі арт-деко безліч декоративних елементів, завдяки чому така кухня виглядає особливо розкішно. Меблі для інтер'єру в цьому стилі також мають бути відповідними – тут можуть бути присутні золото, срібло, слонова кістка і натуральна шкіра. Цей стиль підійде тим, хто любить виставляти все напоказ, проте велика кількість декору і неординарних елементів може швидко набриднути, та й готувати на такій кухні не дуже зручно.

Розглянувши особливості кожного стилю, використовувані матеріали і колірні рішення, сподіваємося, вам буде простіше зробити вибір на користь того чи іншого стилю. Звичайно, якщо хочете, щоб кухня максимально відповідала всім вашим потребам, краще виготовити меблі на замовлення – це дасть вам унікальну можливість проявити свою натуру і створити інтер'єр, в якому вам завжди буде комфортно перебувати.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Вибираємо колір для кухні

Колір кухні може задавати тонус, піднімати настрій або ж, навпаки, заспокоювати і налаштовувати на спокійну дружню атмосферу. Залежно від того, чи звикли ви просто швидко їсти і бігти, або ж, навпаки, у вашій родині люблять вечірнє спілкування за чашкою чаю, обстановка на кухні може подарувати той чи інший настрій.

Побілити, пофарбувати чи натягнути? Яка стеля краще підходить для кухні?

Кухня – це серце будь-якого будинку, адже саме тут готується найсмачніша їжа для всього сімейства, а ще за чашечкою чаю ведуться найтепліші розмови. Це – особливе місце, і не тільки завдяки своїй атмосфері, а й «мікроклімату», і тому ремонт в цій частині житла потребує особливої уваги.

Як гармонійно «вписати» побутову техніку в кухню - прості правила дизайну

У більшості квартир кухню можна назвати центром життя в родині. Подумайте самі, адже це – те саме місце, де ви щодня збираєтеся всією сім'єю на обід і вечерю, де ви ділитеся своїми переживаннями і досягненнями з найближчими людьми, де зустрічаєте гостей і ще багато чого. Тому так важливо, щоб інтер'єр кухні виглядав гармонійно, і ніщо вас не напружувало в ньому.

Якою має бути кухня

Кухня - це те місце, де не тільки готується їжа, а й уся родина проводить багато часу. Кухня - це те приміщення, де сім'я збирається вранці і ввечорі, де проходять урочисті події і просто посиденьки з друзями, де їдять всяку смакоту, де експериментують і создаютс нові кулінарні шедеври.