Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чарівність Італії на вашій кухні, або поради щодо оформлення кухні в італійському стилі

Чарівність Італії на вашій кухні, або поради щодо оформлення кухні в італійському стилі
 

Ах, Італія... Це ж Венеція і Рим, сучасна мода і вірність сімейним традиціям, піца, паста, карпезе, тірамісу, запашна кава, і ще безліч інших речей, не любити які просто неможливо. Вона здатна підкорити серце будь-кого, хто хоча б раз побував там, так само, як і італійська кухня закохує в себе неповторним ароматом прянощів і трав.



Італійський стиль в інтер'єрі завжди виглядає вельми органічно, при цьому дарує те неповторне відчуття затишку і домашнього тепла, якого нам часто так не вистачає. Якщо ви давно мріяли наповнити кухню особливою атмосферою і привнести трохи італійського настрою, тоді ми з задоволенням поділимося з вами порадами, як це зробити.

Меблі

Відмінною особливістю італійських кухонь є великі масивні дерев'яні меблі, можливо з різьбленням, немов їх передавали у спадок. В тон меблів – такий самий великий обідній стіл з дерев'яними стільцями, за яким можна зібрати всю величезну родину або друзів для гучних вечірніх посиденьок за келихом вина.

Ідеальним доповненням до таких меблів стане кухонна техніка чорного або металевого кольору. Це стосується як плити, так і духової шафи, міні-печі, холодильника та інших приладів. Єдиним винятком у даному випадку може стати витяжка, яка оформляється, як правило, в тон стінам.

Оздоблення

Традиційно в обробці італійських кухонь господарі використовують виключно натуральні матеріали – дерево і камінь, при чому дерева в інтер'єрі дуже багато, що робить його надзвичайно затишним і теплим по-домашньому. В крайньому випадку, якщо немає можливості оформити інтер'єр за допомогою натуральних матеріалів, можна використовувати матеріали з їх імітацією, але вони повинні практично не відрізнятися за зовнішніми характеристиками від натуральних.

Дерев'яні полки, сваї на стелі, стільниця з натурального каменю, цегляна кладка – все це створить неповторний дизайн, властивий італійським кухням. Стіни найкраще оформити за допомогою декоративної штукатурки і плитки або натурального каменю. Також відмінно в такому інтер'єрі виглядатиме цегляна кладка. При цьому найбільш вдалими кольорами для оформлення є жовтий, помаранчевий, блакитний, оливковий, бузковий.

Декор

Неповторну атмосферу італійської кухні допоможе створити «художній безлад» - кухонне начиння не ховається в шафах, а навпаки, виставляється напоказ, що надає такій кухні відчуття домашнього затишку і обжитості. Доповнити і прикрасити інтер'єр також допоможуть пузаті пляшки, старі металеві вироби, глиняний посуд і керамічні вироби з зображенням традиційних національних продуктів – оливок, спецій, зелені, часнику, а також плетені килимки, серветки ручної роботи і солом'яні кошики.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Вибираємо колір для кухні

Колір кухні може задавати тонус, піднімати настрій або ж, навпаки, заспокоювати і налаштовувати на спокійну дружню атмосферу. Залежно від того, чи звикли ви просто швидко їсти і бігти, або ж, навпаки, у вашій родині люблять вечірнє спілкування за чашкою чаю, обстановка на кухні може подарувати той чи інший настрій.

Побілити, пофарбувати чи натягнути? Яка стеля краще підходить для кухні?

Кухня – це серце будь-якого будинку, адже саме тут готується найсмачніша їжа для всього сімейства, а ще за чашечкою чаю ведуться найтепліші розмови. Це – особливе місце, і не тільки завдяки своїй атмосфері, а й «мікроклімату», і тому ремонт в цій частині житла потребує особливої уваги.

Як гармонійно «вписати» побутову техніку в кухню - прості правила дизайну

У більшості квартир кухню можна назвати центром життя в родині. Подумайте самі, адже це – те саме місце, де ви щодня збираєтеся всією сім'єю на обід і вечерю, де ви ділитеся своїми переживаннями і досягненнями з найближчими людьми, де зустрічаєте гостей і ще багато чого. Тому так важливо, щоб інтер'єр кухні виглядав гармонійно, і ніщо вас не напружувало в ньому.

Якою має бути кухня

Кухня - це те місце, де не тільки готується їжа, а й уся родина проводить багато часу. Кухня - це те приміщення, де сім'я збирається вранці і ввечорі, де проходять урочисті події і просто посиденьки з друзями, де їдять всяку смакоту, де експериментують і создаютс нові кулінарні шедеври.