Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вибираємо колір для кухні

Вибираємо колір для кухні
 

Колір кухні може задавати тонус, піднімати настрій або ж, навпаки, заспокоювати і налаштовувати на спокійну дружню атмосферу. Залежно від того, чи звикли ви просто швидко їсти і бігти, або ж, навпаки, у вашій родині люблять вечірнє спілкування за чашкою чаю, обстановка на кухні може подарувати той чи інший настрій.



Різноманіття сучасних матеріалів дозволяє вибрати і реалізувати будь-які фантазії. Але перш ніж приступити до ремонту, ретельно продумайте всі деталі, щоб новий інтер'єр вам швидко не набрид.

Не секрет, що вибираючи кухонний гарнітур, варто враховувати не тільки власні вподобання, але і розміри, і ступінь освітленості простору. Так, темний колір меблів буде візуально зменшувати і без того невеликий простір кухні, світлі ж тони подарують відчуття вільного простору, а ось яскраві кольори на маленьких кухнях краще не використовувати – вони будуть просто дратувати.

Який колір вибрати? Червоні тони – це кольори активних, енергійних і життєрадісних людей. Виглядає такий колір дуже екстравагантно і цікаво, але в той же час, яскравий червоний колір може викликати надмірну агресію і нервозність, тому для кухні краще віддати перевагу вишневому, бордовому, малиновому або кораловому відтінку.

Кухня модного зеленого кольору, особливо фісташкового, салатового або відтінків свіжої зелені підніме настрій не тільки домочадцям, але і всім гостям. До того ж цей колір покращує апетит.

Сонячні кухні в жовтих і оранжевих тонах додадуть позитиву і подарують відмінний настрій щодня. І навіть, якщо вікна вашої кухні виходять на північ, і вам так не вистачає природного освітлення, така кухня подарує вам ілюзію сонячного світла.

А ось холодні сині відтінки кухні підійдуть виключно для південних, добре освітлених приміщень. Ці кольори дуже холодні, вони дарують відчуття захищеності і спокою, але в той же час, погіршують апетит – щоб він не постраждав, доповніть інтер'єр помаранчевими аксесуарами.

Сірі кухні вважаються найбільш універсальними – цей колір чудово поєднується з іншими, тому в залежності від настрою вам достатньо буде просто поміняти текстиль на кухні, і інтер'єр заграє новими фарбами. До того ж, за таким гарнітуром буде легко доглядати.

А ось фіолетова кухня підійде тільки вічним мрійникам, у більш приземлених людей цей колір може викликати депресію.

Чорний колір вкрай радикальний, і людям з нестійкою психікою краще відмовитися від такої ідеї. У той же час, він може підкреслити глибину і вишуканість інтер'єру, але для цього все ж краще використовувати глянсові матеріали в добре освітленому приміщенні. Також чорний можна скомбінувати з іншими кольорами, такими як фуксія, білий, сріблястий, червоний та інші, отримавши вельми цікавий мікс.

Білий колір сміливо можна назвати самим нейтральним – він також прекрасно поєднується з іншими кольорами, при цьому, немов розчиняючись у просторі, може розбавити агресивну обстановку. Білий колір відмінно підходить під будь-який стиль інтер'єру, не перевантажуючи його. Але доглядати за такою кухнею буде досить складно.

Вибираючи колірне оформлення кухонного гарнітура, не варто зациклюватися на одному кольорі – найбільш вдалі варіанти виходять, якщо спробувати поєднати 2 або 3 кольори в одному інтер'єрі. При цьому завжди користуйтеся золотим правилом дизайнерів – на 5 частин основного кольору має припадати всього 3 частини додаткового.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Чарівність Італії на вашій кухні, або поради щодо оформлення кухні в італійському стилі

Ах, Італія... Це ж Венеція і Рим, сучасна мода і вірність сімейним традиціям, піца, паста, карпезе, тірамісу, запашна кава, і ще безліч інших речей, не любити які просто неможливо. Вона здатна підкорити серце будь-кого, хто хоча б раз побував там, так само, як і італійська кухня закохує в себе неповторним ароматом прянощів і трав.

Побілити, пофарбувати чи натягнути? Яка стеля краще підходить для кухні?

Кухня – це серце будь-якого будинку, адже саме тут готується найсмачніша їжа для всього сімейства, а ще за чашечкою чаю ведуться найтепліші розмови. Це – особливе місце, і не тільки завдяки своїй атмосфері, а й «мікроклімату», і тому ремонт в цій частині житла потребує особливої уваги.

Як гармонійно «вписати» побутову техніку в кухню - прості правила дизайну

У більшості квартир кухню можна назвати центром життя в родині. Подумайте самі, адже це – те саме місце, де ви щодня збираєтеся всією сім'єю на обід і вечерю, де ви ділитеся своїми переживаннями і досягненнями з найближчими людьми, де зустрічаєте гостей і ще багато чого. Тому так важливо, щоб інтер'єр кухні виглядав гармонійно, і ніщо вас не напружувало в ньому.

Якою має бути кухня

Кухня - це те місце, де не тільки готується їжа, а й уся родина проводить багато часу. Кухня - це те приміщення, де сім'я збирається вранці і ввечорі, де проходять урочисті події і просто посиденьки з друзями, де їдять всяку смакоту, де експериментують і создаютс нові кулінарні шедеври.