Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Стіл для вашої кухні – на що звернути увагу при виборі?

Стіл для вашої кухні – на що звернути увагу при виборі?
 

Якщо серцем кожної кухні можна назвати холодильник, то обідній стіл точно є її душею. Тільки за ним вся сім'я збирається щодня не тільки для того, щоб смачно поїсти, а й обговорити свої справи.



Вибираючи стіл, не забувайте, що у свята за ним може зібратися і вся рідня, тому важливо, щоб стіл був одночасно містким і компактним, гарним і надійним. Врахувати габарити меблів і співвіднести їх з розмірами кухні допоможе листок паперу і олівець – просто намалюйте в пропорціях схему кухні, позначте гарнітур і спробуйте розмістити там стіл, і ви відразу наочно побачите, як він виглядатиме на вашій кухні.

Інше питання – матеріал, з якого виготовлений стіл. Найпопулярнішими варіантами на сьогоднішній день є дерево, скло, пластик і МДФ. Якими властивостями володіють ці матеріали, а також в перевагах і недоліках кожного з них давайте розбиратися, зрештою, саме від цього залежить довговічність кухонного столу.

Дерево

Це найкращий варіант для кухонного столу, адже натуральний масив не тільки екологічний і безпечний, але і дуже довговічний, якщо виріб виготовлений з дерева твердих порід. Найкращими матеріалами для стільниці дерев'яного кухонного столу є дуб, венге, горіх і гевея – стіл з цих порід дерев прослужить вам неймовірно довго, постійно радуючи око неперевершеним зовнішнім виглядом. Та й догляд за дерев'яними столами вкрай простий – протерти ганчіркою і витерти насухо, ось і все. При цьому якщо ви випадково подряпали поверхню, її достатньо покрити безбарвним лаком, і ваш стіл знову стане як новий.

Скло

Це ідеальне рішення для кухонь в стилі хайтек або мінімалізм. До того ж, за скляним столом легко доглядати – просто в міру необхідності прибирайте забруднення і позбавляйтеся відбитків пальців, і тоді ваш стіл не перестане вас радувати і через 10 років. Але у цих стільниць є один істотний недолік – на них будуть помітні навіть найдрібніші сліди від пальчиків, тому протирати такий стіл доведеться регулярно.

МДФ

Відмінна альтернатива дерев'яному столу, тільки за значно більш доступною ціною. З усіх запропонованих варіантів МДФ, рекомендуємо звернути увагу на моделі з шпонованого МДФ, який так само безпечний, як і дерев'яний масив, при цьому в точності повторює фактуру дерева, тільки коштує дешевше. Фарбований і ламінований МДФ менш міцний і може втратити вид від занадто високих температур, механічних впливів і підвищеної вологості, при цьому відремонтувати або відновити такий стіл неможливо, тому цей варіант не рекомендуємо.

Пластик

Найдешевший варіант на сьогоднішній день, при цьому різноманітність кольорів вражає. Плюс, такі моделі дуже легкі, їх легко переміщати з місця на місце, однак похвалитися екологічністю або довговічністю вони не можуть. До того ж, при пошкодженні верхнього шару, матеріал може почати виділяти токсичні речовини. При будь-яких обставинах, для дому та повсякденного використання цей варіант абсолютно не підходить, що б вам не говорили.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Вибираємо колір для кухні

Колір кухні може задавати тонус, піднімати настрій або ж, навпаки, заспокоювати і налаштовувати на спокійну дружню атмосферу. Залежно від того, чи звикли ви просто швидко їсти і бігти, або ж, навпаки, у вашій родині люблять вечірнє спілкування за чашкою чаю, обстановка на кухні може подарувати той чи інший настрій.

Побілити, пофарбувати чи натягнути? Яка стеля краще підходить для кухні?

Кухня – це серце будь-якого будинку, адже саме тут готується найсмачніша їжа для всього сімейства, а ще за чашечкою чаю ведуться найтепліші розмови. Це – особливе місце, і не тільки завдяки своїй атмосфері, а й «мікроклімату», і тому ремонт в цій частині житла потребує особливої уваги.

Як гармонійно «вписати» побутову техніку в кухню - прості правила дизайну

У більшості квартир кухню можна назвати центром життя в родині. Подумайте самі, адже це – те саме місце, де ви щодня збираєтеся всією сім'єю на обід і вечерю, де ви ділитеся своїми переживаннями і досягненнями з найближчими людьми, де зустрічаєте гостей і ще багато чого. Тому так важливо, щоб інтер'єр кухні виглядав гармонійно, і ніщо вас не напружувало в ньому.

Якою має бути кухня

Кухня - це те місце, де не тільки готується їжа, а й уся родина проводить багато часу. Кухня - це те приміщення, де сім'я збирається вранці і ввечорі, де проходять урочисті події і просто посиденьки з друзями, де їдять всяку смакоту, де експериментують і создаютс нові кулінарні шедеври.