Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Конкурс краси і чарівне озеро

Дитяча казка: Конкурс краси і чарівне озеро
 

Одного разу звірі в Африці влаштували конкурс краси. І кожен з них був упевнений, що він гарніший за інших.



- Найкрасивіший з вас я, – заявив слон. – Я найбільша у світі тварина, у мене величезні вуха, а своїм носом я вмію користуватися, як справжньою рукою.

- Але слони такі незграбні! – Заперечив йому леопард. – Інша справа ми, леопарди – ми стрункі і гнучкі. У нас гарна плямиста шерсть. Що не кажи, а найкрасивіший в Африці я!

- Подумаєш, плямиста шерсть! – Пирхнув жираф. – У мене, ось, теж шерсть покрита акуратним красивим малюнком. І до того ж, у мене надзвичайно довга шия. Тому я, жираф, найкрасивіша тварина!

- Хвилиночку! – Обуреним голосом відгукнувся носоріг. – А що це ми, носороги, гірші за вас? Я теж великий і потужний, майже як слон. Але при цьому у мене є те, чого немає ні в кого з вас. У мене є ріг, зростаючий на носі. Він додає мені величного вигляду. Так що я вважаю, що носороги найкрасивіші в Африці.

- Нічого ви все не розумієте в справжній красі! – Сказав фламінго. Подивіться на мої довгі ноги, гнучку шию і пір'я рожевого кольору. Ось де краса!

Сперечалися тварини цілий день. Зебри, крокодили, бегемоти і навіть змії доводили, що саме вони найкрасивіші в Африці. Так сперечалися, що ледь не побилися і не покусали одне одного! Ревіння, шипіння, свист і тупіт лунали по всій Африці. Тільки мавпа мовчки за всіма спостерігала – вона ж вважала себе найкрасивішою і найрозумнішою, без жодних конкурсів.

Нарешті, цей шум набрид леву. І він вирішив втрутитися. Як відомо, лев вважається царем звірів за свою силу, хоробрість і спритність, тому інші тварини його поважають.

- Друзі, я знаю, як вирішити ваш спір, – сказав лев. – Треба всім разом вирушити до одного чарівного озера, звідси недалеко. І нехай кожен з вас загляне у воду. Там ви побачите зображення найкрасивішої тварини в Африці.

Послухали звірі лева і вирушили до чарівного озера. Кожен з них сподівався, що саме він виявиться переможцем конкурсу краси. І ось, коли звірі заглянули в воду, кожен з них, звичайно ж, побачив там своє власне відображення.

- Я бачу себе, значить, саме я – найкрасивіша тварина в Африці, - по черзі закричали слон, леопард, жираф, носоріг та інші. Але потім їм усім стало ясно, що в цьому озері, як і в будь-якому іншому, кожен бачить своє відображення у воді.

- Лев, невже ти обдурив нас? – з розчаруванням запитували звірі.

- Звичайно, ні! – Просто кожен з вас гарний по-своєму, хоча ви всі дуже різні. У вашому конкурсі краси немає переможців і переможених. А от якщо хтось із вас погано поводиться, лається або б'ється, то іншим він здається дуже негарним. І тут йому не допоможуть ані красива шерсть, ані довгий хобот, ані яскраве пір'я.

- А чому тоді ти назвав це озеро чарівним? – запитали звірі у лева.

- Тому що воно допомогло вам помиритися і жити дружно, - відповів лев.

Усі звірі дуже зраділи такому результату конкурсу краси. Тільки мавпа спочатку засмутилася: адже вона завжди вважала себе самою розумною і красивою. Але потім і вона все зрозуміла.

Автор: Олена Кукуєвицька

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.