Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Жаб’яча пісня

Дитяча казка: Жаб’яча пісня
 

Одному жабенятку мама сказала, що воно гарно співає. Тому воно вирішило порадувати своїм співом всіх, і одного разу почало голосно співати на болоті.



- Ква-ква-ква-ква-а-а, - співало жабенятко. І з кожною хвилиною його спів ставав все гучнішим. Так продовжувалося довго.

Раптом з болота вийшла черепаха.

- Слухай, жабенятко, чи не могло б ти співати тихіше? В мене від твого співу голова болить, - сказала черепаха жабенятку.

- Ні, тихіше не можу, бо тоді пісня не буде такою гарною. А я ж хочу, щоб всі почули мій гарний спів, - відповіло жабенятко та продовжило співати.

Незабаром до жабенятка підлетів журавель.

- Жабенятко, я дуже прошу тебе співати тихіше. Ти заважаєш спати моїм діткам.

- Але це така гарна пісня, що її неможна тихіше співати, - відповіло жабенятко і знов продовжило свою пісню.

Зовсім скоро до жабенятка підійшов єнот. Він також попросив жабенятка співати тихіше, а жабенятко знов відмовило. Воно відповіло, що мешканці болота просто не розуміють справжнього мистецтва.

Тоді єнот сказав:

- Ось що, жабенятко! Якщо ти не поважаєш своїх сусідів та не вмієш себе поводити, то йди з нашого болота, куди хочеш. Співай там, де ти не будеш нікому заважати!

Почувши такі слова, жабенятко дуже засмутилося і побігло скаржитися своїй мамі.

Мама вислухала жабенятка та сказала йому:

- Виховані жабенятка ніколи не заважають іншим. Якби ти співав тихенько, то нікому б не заважав. А ті, хто хоче почути твою пісню, завжди можуть підійти до тебе ближче. Пісня стає гарною не тому, що її співають голосно, а тоді, коли її співають щиро.

Наступного дня жабенятко знов співало на болоті. Але не так голосно, як вчора. В нього дійсно це гарно виходило. Мешканці болота навіть зібралися, щоб послухати його пісні та потім подякували за гарний концерт.

Автор: Олена Кукуєвицька

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.