Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Як Мороз, Сніг та Вітер ходили на прогулянку

Дитяча казка: Як Мороз, Сніг та Вітер ходили на прогулянку
 

Жила-була Зима, і було в неї три сини – Мороз, Сніг та Холодний Вітер. Одного разу, коли Мороз і Сніг ще спали, Холодний Вітер вирішив прогулятися. Як тільки він виглянув на вулицю, дерева почали розгойдуватися. Здавалося, що вони ось-ось зламаються. Вітер зривав з дерев останні листочки, що залишилися з осені. Перелякані птиці поховалися, хто де зміг, розпушили пір'я, щоб зігрітися. Люди закрили вікна в своїх будинках, перехожі піднімали коміри і натягували на шапки.



А тим часом прокинувся Сніг і теж виглянув на вулицю. Але ж він не знав, що там вже гуляє його брат Холодний Вітер. Коли вони зустрілися, то почалася метелиця – вітер підхоплював сніжинки і розкидав в різні боки. І тут прокинувся Мороз і теж вийшов на прогулянку. Тепер на вулиці взагалі нікого не залишилося - птахи, звірі і люди поспішили сховатися від Вітру, Снігу і Морозу в своїх оселях.

- Бачите, що ми з вами зробили? - Запитав Сніг у своїх братів. - Ми всіх образили і налякали. Тепер всі навколо будуть думати, що ми і наша мама Зима – злі.

- А що тепер робити? - Запитали Мороз і Холодний Вітер.

- А давайте спробуємо вийти на вулицю не всі разом, а по черзі, але тільки акуратно, - запропонував Сніг.

Так і вирішили. Мороз і Сніг відправили брата додому, а самі залишилися на вулиці. Але на цей раз вони не поспішали, а повільно прогулювалися. І ось вони побачили, як люди почали виходити зі своїх будинків. Дерева більше не розгойдувалися з боку в бік. Зате на них з'явилися гарні білі шапки і шуби зі снігу. Діти і дорослі гралися в сніжки, ліпили сніговиків, каталися на санчатах, лижах і ковзанах, розвішували на деревах годівниці для птахів. Було видно, що вони радіють Зимі.

- Напевно, тепер ніхто не буде ображатися на Зиму, - сказав Мороз.

Та все ж таки, Мороз, Сніг та Холодний Вітер не могли довго сидіти вдома і завжди поводитися тихо – такий у них характер. Тому іноді вони виходили на вулицю всі втрьох, а іноді Сніг і Мороз веселилися, як хотіли. Але в решту часу сини Зими намагалися поводитися так, щоб нікого не образити.

Автор: Олена Кукуєвицька

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.