Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Нуль з Країни Цифр

Дитяча казка: Нуль з Країни Цифр
 

У чарівній Країні Цифр жили-були цифри від нуля до десяти. Вони подорожували далеко за межі своєї країни, і завжди з'являлися там, де потрібно щось порахувати. Для цього цифри з'єднувалися в різні пари, складалися між собою, віднімалися, множилися або ділилися одна на одну. Коли цифри були зайняті рахунком, вони називалися «числа».



Всі цифри дружили між собою. Але ось цифру нуль вони не дуже-то любили, і в пару з ним ставати не поспішали.

- Важкий у тебе характер, - говорила одиниця нулю. - Куди ти не встанеш, - толку від тебе мало.

- Та й рахувати ти не вмієш! - Заявили хором двійка і вісімка.

Насправді, коли нуль хотів взяти участь в відніманні або складанні, то його присутності ніхто не помічав. Коли нуль ставав в пару з іншою цифрою для множення або ділення, то ця пара сама перетворювалася в нуль. А вже коли він пропонував якийсь цифрі на нього поділитися, то всі цифри взагалі розбігалися хто куди. Зате всім цифрам подобалося, коли нуль ставав праворуч від них. Так вони ставали великими і могли порахувати відразу в десять разів більше.

Одного разу нуль разом з іншими цифрами хотів порахувати кольорові олівці в коробці, але цифри прогнали його.

- Без тебе впораємося. Ти все одно таке рахувати не вмієш, - сказали вони йому.

Ці слова образили нуля, і він вирішив сховатися від усіх в темному куточку - там, де не було чого рахувати.

Але як тільки нуль пішов, в Країні Цифр почався справжній переполох! Спочатку цифра десять перетворилася в одиницю і вже не могла брати участь в рахунку так, як раніше.

Наприклад, один маленький хлопчик спробував порахувати всі пальці на своїх руках, але у нього нічого не вийшло: дев'ять пальців порахував, а ще один пальчик залишився без рахунку. Потім гості не змогли знайти квартиру номер двадцять – адже на дверях біля цифри два вже не було нулика. А бабуся, якій в цей день виповнилося сто років, всім говорила, що їй тільки дев'яносто дев'ять.

Ще багато різних дивацтв сталося тоді в Країні Цифр і за її межами. Цифри зрозуміли, що без нуля їм дуже важко, і пішли його шукати.

- Нулик, виявляється, без твоєї допомоги нам часто не впоратися зі своєю роботою! - Сказали цифри і попросили його повернутися до них.

- Так значить, я теж вмію рахувати! - Сказав радісно нулик.

З тих пір цифри більше не сміються над ним, а нуль завжди приходить їм на допомогу.

Автор: Олена Кукуєвицька

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.