Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Як свинка шукала сон

Дитяча казка: Як свинка шукала сон
 

Жила-була свинка на ім'я Хрюня. Одного разу вона до пізнього вечора грала в комп'ютер, дивилася мультфільми. А коли, нарешті, пішла спати, заснути у неї не вийшло. Довго крутилася Хрюня в своєму ліжечку, але сон ніяк не приходив.



«Якщо я не висплюся, то завтра буду погано себе почувати», - переживала свинка. - «Де мені шукати свій сон?»

І тут Хрюня згадала: вона чула, що перед сном потрібно порахувати овечок, якщо довго не можеш заснути. Тому вона встала з ліжечка і вирушила до будиночка, де жили овечки.

Звичайно, всі овечки вже спали. Адже вони лягли спати вчасно і легко заснули. Щоб їх не будити, Хрюня вирішила порахувати овечок через віконце. Закінчивши підрахунок, Хрюня вирушила додому з надією, що тепер їй вдасться швидко заснути. Але сон так і не приходив до свинки. Тоді вона сіла на краєчок ліжка і тихенько заплакала.

«Напевно, мій сон загубився по дорозі додому. А раптом, я тепер взагалі ніколи не зможу заснути?»- Злякалася Хрюня.

Тут повз Хрюню пробігла мишка. У мишки сьогодні було багато справ, тому вона теж лягала спати пізно.

- Чому ти плачеш, свинка, - запитала Хрюню мишка.

- Як же мені не плакати, - схлипнула свинка, - вже майже ніч на дворі, а я ніяк не можу заснути. Я вже і овечок рахувала, і не допомагає. Мій сон загубився!

- А як ти їх рахувала? - Запитала мишка.

- Я ходила до них в гості і тихесенько перерахувала їх, поки вони сплять, - відповіла Хрюня.

Мишка посміхнулася:

- Та хто ж так шукає сон? Ти ляж в ліжечко, закрий очі і уяви, як овечки кудись йдуть. Наприклад, пастися або на прогулянку. Тоді і рахуй їх.

- Ну, спробую, - сказала Хрюня, хоча їй не вірилося, що це допоможе.

Мишка побігла у своїх справах, а Хрюня лягла в ліжко, заплющила очі, як її вчила мишка, і почала представляти, як овечки дружно йдуть на прогулянку. Ось одна щипає травичку. Ось друга розглядає квіти на галявині. Третя овечка прилягла відпочити, четверта пішла попити водички, а п'ята овечка катається на гойдалці.

Не встигла Хрюня уявити шосту овечку, як заснула. І снилося їй, як вона п'є чай з овечками і мишкою, а потім вони разом йдуть гуляти на галявину.

Вранці Хрюні хотілося ще поспати, але потрібно було йти до школи. По дорозі вона вирішила, що тепер буде намагатися завжди лягати спати вчасно, щоб її сон ніколи не губився.

Автор: Олена Кукуєвицька

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.