Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Хмаринки-хазяюшки

Дитяча казка: Хмаринки-хазяюшки
 

У мами-хмари були три донечки хмаринки - Кучеряшка, Сніжинка та Пушинка. Їх так звали, тому що одна з них була схожа на кучеряву овечку, друга – на сніжинку, а третя була кругленькою та легенькою.



Маленькі хмаринки з цікавістю спостерігали, як мама поливає дощиком рослини, а ті після цього ростуть великими та гарними.

- І я хочу допомогти деревам та квітам рости красивими! - сказала Кучеряшка.

- І я хочу! І я хочу! – повторили Сніжинка та Пушинка.

Мама-хмара відповіла донечкам:

- Так у чому ж справа? Бачите ті три галявинки? Оберіть собі кожна по галявинці, та щодня потроху, але ретельно поливайте її.

Сестри-хмаринки радісно полетіли кожна на свою галявинку. Кучеряшка, Сніжинка та Пушинка лагідно та ретельно полили дощиком свої галявинки та вже з нетерпінням чекали наступного дня, щоб продовжити роботу.

Так минуло декілька днів. Але якось Сніжинка, прилетівши на галявинку, вирішила, що занадто багато часу витрачає на неї. «Бачу, що квіти вже й так добре ростуть!», - вирішила Сніжинка. Тому цього разу і всі наступні рази вона вже поливала галявинку так-сяк, а в деякі дні взагалі там не з’являлася. «Вчора я дуже добре все полила, тому сьогодні можна й не поливати», - розмірковувала вона.

У Пушинки також швидко зникло натхнення. Вона, на відміну від Сніжинки, прилітала на галявинку кожного дня, але щоразу зітхала: «Ну чому ж досі немає гарних квітів?». Пушинці здавалося, що квіти мають вирости дуже швидко. Не побачивши цього, вона щосили поливала їх дощем та голосила: «Мабуть, все марно!».

А ось Кучеряшка щодня літала на свою галявину та поливала її так, як навчила мама - потроху, але ретельно. І при цьому посміхалася, уявляючи, якою гарною стане її галявинка.

Пройшов час, і мама хмара запитала у своїх донечок:

- Ну що, дівчатка, покажете мені, якими стали ваші галявинки?

Кучеряшка з радістю закричала: «Так!». А ось Сніжинка та Пушинка опустили очі: вони знали, що мамі не сподобається те, що в них виросло. Їм самим не подобалося.

Коли вони разом прилетіли на галявинку до Кучеряшки, то побачили там багато красивих різнокольорових квітів. А на галявинці у Сніжинки квіточки були сухими та тьмяними. Не було чим похвалитися і Пушинці – її безбарвні квіти похилили голови до калюж з водою.

- Чому ж у Кучеряшки галявинка гарна, а в нас квіточки виросли такими нещасними? – запитали Сніжинка та Пушинка у мами.

- А це тому, що ви не слухали мене. Коли ви беретесь за якусь роботу і хочете досягти успіхів, то треба дослухатися до порад тих, хто на цьому знається. А якщо бачите, що щось не виходить, то не соромтеся знову попросити пораду. А ще важливо, щоб ви самі вірили в свої сили.

Сніжинка та Пушинка все зрозуміли. Вони знайшли нову галявинку, по черзі поливали її так, як вчила їх мама, і скоро на ній виросли прекрасні квіти.

Автор: Олена Кукуєвицька

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.