Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Черепаха та равлик

Дитяча казка: Черепаха та равлик
 

Якось раз посперечалися дві жаби – хто з них найшвидша. Але просто так змагатися одна з одною жабам було нецікаво. Кожна з них хотіла прославитися. Тому жаби оголосили, що біля болота пройде чемпіонат зі стрибків на швидкість. Кожна була впевнена, що переможе саме вона, та хотіла похвалитися перед усіма.

- Якийсь неправильний у вас чемпіонат виходить, - сказав жабам журавель, якого вони запросили бути суддею на змаганні. - Всього лише два учасники! Запросіть ще когось.

Жаби довго думали, кого б ще покликати брати участь в чемпіонаті. Але конкурентів вони не хотіли (вірніше, боялися). До того ж, окрім жаб, на болоті більше ніхто не вмів стрибати. Тоді вони назвали своє змагання чемпіонатом зі швидкісного стрибання, повзання та бігу, а в якості учасників для сміху запросили черепаху та равлика.

- Ці повільні вже точно нам не конкуренти, - хихикали хитрі жаби.

Звичайно, черепаха та равлик розуміли, що не зможуть змагатися зі спритними жабами. Але вони були сором'язливими, й їм було незручно відмовитися від участі в чемпіонаті.

І ось суддя журавель оголосив початок чемпіонату. Глядачі - чапля, вуж, качки та навіть комарі, зібралися біля берега болота. Старт був на березі з боку очеретів, а фініш - у найближчого дерева. Жаби, черепаха та равлик вишикувалися на старті, та після команди «на старт, увага, руш!» кинулися до фінішу, хто як міг. Жаби вже зробили кілька стрибків, а, равлик з черепахою, здавалося, зовсім не зрушили з місця.

Все йшло за планом хитрих жаб. Вони наближалися до фінішу, раз у раз, випереджаючи одна одну. Але раптом чапля, яка спостерігала за чемпіонатом, відчула, що зголодніла. Недовго думаючи, вона побігла ловити жаб, забувши, що вони не просто жаби, а спортсмени, а вона – глядач.

Жаби кинулися, хто куди, рятуючись від чаплі. Їм було не до фінішу.

А в цей час равлик та черепаха продовжили свій шлях. Вони були так далеко від жаб, що навіть не помітили, що ті розбіглися.

- Напевно, тобі неприємно буде прийти останнім? - сказала равлику черепаха, яка трохи його випереджала.

- Не дуже приємно, - зітхнув равлик. - Але ж і тобі було б неприємно програти.

І раптом в голову черепасі прийшла гарна думка.

- Равлику, залазь до мене на панцир. Так ми з тобою прийдемо до фінішу разом. Нехай і останніми, зате нікому не буде прикро.

Равлик послухався черепаху. Через якийсь час вони разом подолали дистанцію і фінішували.

Яке ж було здивування черепахи та равлика, коли суддя журавель оголосив їх переможцями чемпіонату! Всі хвалили їх за те, що вони не зійшли з важкої для них дистанції та придумали гідний спосіб фінішувати.

А перелякані жаби ще довго ховалися в очеретах, хоча чапля давно пішла шукати собі інший обід. Після цього чемпіонату вони дійсно прославилися як найдурніші жаби на болоті.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.