Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Сон, що заблукав

Дитяча казка: Сон, що заблукав
 

У незвичайній Країні Снів живуть сни. Вони бувають різними - великими, маленькими, сумними, веселими, добрими, сердитими. Щовечора сни залишають свою країну й летять до людей, які лягають спати. Там сни непомітно змахують крилами, і люди засинають до ранку. Вранці люди прокидаються бадьорими, а сни повертаються в свою незвичайну країну. Так триває день у день.

Але в Країні Снів є дуже важливе правило: маленькі сни не можуть подорожувати самі - тільки в супроводі дорослих снів. Адже маленькі можуть заблукати або потрапити на очі сердитим снам, і тоді вони теж стануть сердитими. А цього ніяк не можна допустити, тому що маленькі сни призначені для маленьких діток. Значить, вони повинні бути тільки добрими і веселими.

Маленький сон про капітана корабля знав правило про те, що не можна літати одному, але йому дуже хотілося подорожувати без дорослих. І ось одного разу він потайки відірвався від дорослих снів та полетів містом один. Маленький сон милувався сплячими деревами та вулицями, заглядав у вікна будинків, де спали діти і дорослі люди. Довго-довго літав маленький сон від будинку до будинку, а потім зрозумів, що заблукав, і злякався: «Що ж я тут літаю? Адже мене зараз чекає якийсь малюк! Адже він без мене не засне, але як же я його знайду сам?» Так, одному знайти своє маля для маленького сну було складним завданням. Раніше великі сни завжди допомагали йому в цьому.

Але маленький сон не міг зволікати. Він швидко, як умів, літав від домівки до домівки, заглядав у вікна і шукав малюка, який зараз не може заснути. Але йому зустрічалися лише діти, що давно сплять у своїх ліжечках. Адже їхні сни прийшли до них вчасно!

І ось, знову подивившись в одне з віконець, сон, що заблукав, побачив маленького хлопчика, який крутився в ліжечку з боку на бік і тихенько хникав.

«Може, це мій малюк?», - в надії подумав маленький сон. Він вирішив, що його сон про капітана корабля сподобається хлопчику. Тоді маленький сон непомітно влетів в кімнату через скло і змахнув своїми крилами. Хлопчик, нарешті заснув.

Маленький сон дуже зрадів, що все-таки знайшов свого малюка. Вранці він зустрівся з дорослими снами, і вони разом полетіли назад, в свою Країну Снів. Але з тих пір маленький сон ніколи не подорожує один без дозволу дорослих. А раптом знову заблукає, і не зможе знайти свого хлопчика чи дівчинку?

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.

Дитяча казка: Пригоди автомобільчика

Матвійкові на честь Дня народження подарували крутезний іграшковий автомобіль. Інерційний, з великими, мов справжніми колесами. Його дверцята та багажник могли відкриватися, а якщо натиснути на кнопку, то під час руху машинка світила фарами і видавала гучне «бі-бі».