Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Пригода автомобіля Жучка

Дитяча казка: Пригода автомобіля Жучка
 

На заводі, де виробляють машини, народився автомобільчик на ім’я Жучок. Його забрали у велике місто, і він мріяв скоріше сам їздити вулицями. Але старші машини сказали Жучку, що йому спочатку треба повчитися в школі для машин.

- Спочатку треба вивчити правила дорожнього руху, а потім вже можна виїжджати на вулицю, - сказала Жучку вантажівка.

- А навіщо мені ці правила? – запитав Жучок.

- Тому що на дорозі, крім тебе, їздить дуже багато інших машин. Також вулицю переходять пішоходи, - пояснила вантажівка. – Якщо всі знають та виконують правила дорожнього руху, то рухатися вулицями зручно та безпечно і машинам, і пішоходам.

Автомобільчик Жучок хоч і пішов до школи та вчив правила дорожнього руху, але не хотів їх дотримуватися. «Якось розберуся без цих нудних правил. Головне – скоріше б в подорож! Ой, як же я буду швидко їздити!», - мріяв Жучок.

Жучок закінчив навчання в школі і нарешті виїхав на дорогу. Спочатку все було добре. Автомобіль Жучок їхав по проспекту поруч з іншими машинами, гордий собою. Але йому швидко стало нудно, і він вирішив поблимати фарами, щоб розважитися. Тільки-но Жучок заблимав лівою фарою, як машини, що їхали ліворуч, почали гальмувати. А одна машина боляче вдарила Жучка в ніс. Потім те ж саме сталося, коли Жучок заблимав правою фарою.

- Агов, автомобільчику, що ти робиш? Припини негайно! – загули машини з обох боків дороги. Жучок здивувався: чого це його сварять? Він вирішив швидше втекти від цих злих машин. Жучок вирвався вперед і ледь не збив з ніг зайця з двома зайченятами, які саме переходили дорогу на зелене світло світлофора.

- Зупинись! – скомандував єнот-поліцейський Жучку.

Автомобільчик зупинився. Він вже зрозумів, що через нього на дорозі ледь не сталася біда.

- Автомобільчику, ти порушив правила дорожнього руху. За це тебе покарано: тобі більше не можна виїжджати на дорогу. Вертайся до школи та вчись виконувати правила! – сказав єнот-поліцейський.

Автомобільчику Жучку стало соромно за свою поведінку. Адже через те, що він був неслухняним, ледь не сталася аварія, та й ніс в нього тепер болів. Жучок зрозумів, що треба прислухатися до порад дорослих та дотримуватися правил, і не лише на дорозі.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.