Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Злі та добрі сніжки

Дитяча казка: Злі та добрі сніжки
 

Зима вкрила казковий ліс сніговою ковдрою на радість маленьким гномикам. Одні гралися в сніжки, інші ліпили сніговика, а треті катали один одного на санчатах. Всім було весело.

А один з гномиків, якого звали Брикуля, дуже хотів щоб всі побачили, який він спритний та сильний. Тому він кидав сніжки так сильно, що робив боляче іншим гномам. Та ще й норовив потрапити сніжкою по голові, чого робити неможна! Інші гноми робили Брикулі зауваження, просили бути обережнішим, але він не зважав на ці слова.

Тоді гномики Кузя та Туся сказали Брикулі:

- Ну, все! Ми з тобою більше не гратимемо, бо ти не вмієш себе поводити і боляче кидаєш сніжками. Йди звідси і приходь, коли навчишся поважати інших!

Брикуля зрозумів, що дійсно погано себе поводив з друзями, і їм було неприємно і боляче від його сніжків. До того ж, Брикулі зовсім не хотілося йти додому. Але визнати, що він був неправий, Брикуля не міг.

- Гномики, не проганяйте мене! Я ж не винен – то мені злі сніжки попадалися, - вигадав Брикуля у своє виправдання.

Туся покачала головою, а Кузя хотів-було сказати щось суворе, але потім замислився та відповів:

- А може, ти сам злий, Брикуле, тому й сніжки в тебе виходять злими? Ось у Тусі і в інших гномиків сніжки добрі і нікого не ображають.

Звичайно, Брикулі не хотілося щоб його вважали злим.

- Ні, я не злий! – сказав Брикуля. – Я попрошу своїх сніжок поводити себе добре, і вони більше нікому не зроблять боляче. Вони в мене слухняні, - додав Брикуля на всяк випадок.

- Так-то краще! – відповіли Кузя і Туся. – Тоді давай спробуємо, як в тебе вийде. А зараз лови! – засміявся Кузя та кинув Брикулі свою сніжку.

Гномики знову почали разом гратися. На цей раз це було дуже весело, і ніхто навмисно боляче не кидався.

- Ось, Брикуле, твої сніжки тебе послухалися та поводили себе добре, - сказали Брикулі гномики, коли гра завершилася. – Але якщо наступного разу вони в тебе будуть злими, то ми тебе у нашу гру не покличемо.

Брикулі раптом стало соромно, що він одразу не визнав свою помилку, а перекинув провину на сніжки, які, начебто, були злими. Він сказав:

- Друзі, насправді, мої сніжки були добрими та веселими, а це я зробив їх злими, тому що хотів показати вам свої спритність та силу. І я сам поводив себе, як злий гномик. Вибачте. Гномики послухали його та відповіли:

- Брикуле, все ж таки, ти показав свою спритність, коли тобі вдавалося швидко ухилитися від наших сніжок. І ти показав, що сильний, оскільки визнав свою погану поведінку і виправив її! З того часу Брикуля знає, що пишатися треба не тим, що ти сильніше того, хто сам по собі слабший або скромний, а тим, що вмієш виправляти свої помилки, домовлятися з іншими та робити добрі справи.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.