Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Снігова баба – принцеса

Дитяча казка: Снігова баба – принцеса
 

Якось зимового ранку діти зліпили у парку Снігову бабу. Щоб вона стала ще гарнішою, вони прикрасили її ялинковим намистом, і навіть корону їй зробили з яскравого «дощику». Снігова баба вийшла такою гарною, що на неї прийшли подивитися інші діти та дорослі, що гуляли в парку. Навіть горобці та білки захоплено поглядали на Снігову бабу з гілок дерев.

Вдосталь погравшись в парку та сфотографувавшись з ошатною Сніговою бабою, діти та дорослі пішли додому, а вона лишилася красуватися на парковій галявині.

- Ой, яка ж ти гарна, Снігова бабо! – хвалили її білки.

- Справжня красуня! – підтвердив пес, що гуляв поруч.

- А намисто яке! А корона! – каркали ворони. – Дай поносити!

Сніговій бабі так сподобалися компліменти, що вона вирішила, що, насправді вона не звичайна Снігова баба, а Снігова принцеса. Тому баба сказала птахам та звіряткам:

- А знаєте, хто я? Я – Снігова принцеса. Недаремно ж я така гарна - мабуть, найгарніша в світі. Тепер я буду жити у вашому парку, а ви хваліть мене, захоплюйтеся моєю красою та виконуйте мої капризи. Ось ти, білочко, принеси-но мені два горішки і зроби з них ґудзики для мого наряду! – наказала Снігова баба.

Пташкам та звірятам, які жили в парку, зовсім не сподобалися такі справи. Адже вони завжди жили дружньо, допомагали один одному, ділилися смаколиками, але ніхто ніким не командував. Їх так здивували слова Снігової баби, що вони вирішили, що краще йти займатися своїми справами, аніж слухати її.

Тож, ані білки, ані горобці, ані ворони не зважали на Снігову бабу, і вона залишилася стояти посеред галявини сама, в усій своїй красі.

Спочатку Снігова баба подумала, що звірятка та птахи скоро повернуться, потім почала сумувати. Так вона простояла до самого ранку на самоті. А вранці визирнуло сонечко, на вулиці потеплішало, і Снігова баба-принцеса почала танути. Вона ставала худішою та блідою, і лише ялинкове намисто та «дощик», як і раніше, переливалися на сонечку.

- Куди ж поділася моя краса? – у відчаї сказала Снігова баба сама собі. Але її слова добре чули і птахи, і білки, що поруч займалися своїми справами. Їм стало шкода хвастливу Снігову бабу, яка не розуміла, що з нею відбувається. Тому вони пояснили їй:

- Не хвилюйся, Снігова бабо. Ти ж зроблена зі снігу, а сніг тане на сонці. Ти скоро розтанеш, але коли випаде новий сніг, діти знову зможуть тебе зліпити та прикрасити, навіть ще гарніше, ніж було. І якщо наступного разу ти не будеш так вихвалятися та давати нам накази, то ми залюбки з тобою поспілкуємося.

Снігова баба послухала пташок та звіряток і зрозуміла, що треба ставитися до інших з повагою, якщо хочеш, щоб і тебе поважали.

Через декілька днів, і справді, знову випав сніг. На цей раз діти зліпили на галявині не лише Снігову бабу, а ще й Сніговика, і прикрасили їх обох ще краще, ніж минулого разу.

Горобці, ворони, білки та собака були дуже раді бачити свою знайому Снігову бабу, та ще й з новим другом – Сніговиком. На цей раз Снігова баба вже не хвалила сама себе і не віддавала наказів, а дякувала всім за компліменти.

- Тепер у нас в парку є Снігова принцеса та Сніговий принц, - зацвірінькав малий горобчик, і всі радісно розсміялися з цих слів.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.