Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Викрадач мудрості

Дитяча казка: Викрадач мудрості
 

В одному казковому королівстві жили веселі чоловічки. Жили вони добре, тому що були добрими, працьовитими та дружніми. А якщо траплялася в королівстві якась неприємність, наприклад, хтось хворів, то чоловічки йшли за допомогою до професора Мудрика. У професора була чарівна Книга мудрості, і він знаходив в ній поради на різні випадки.

Якось до професора Мудрика завітав чоловічок на ім’я Баррі. Він попросив професора допомогти йому завоювати прихильність дівчини Діани. Дівчина подобалася Баррі, але не звертала на нього уваги. Професор Мудрик дав Баррі поради, як себе поводити, щоб сподобатися дівчині. Він цілих два дні старанно виконував ці поради, але Діана, як і раніше, не звертала на нього уваги.

Незадоволений Баррі прийшов скаржитися до професора. Професор вислухав його та сказав:

- Пройшло ще замало часу, але май на увазі, Баррі - ці поради можуть і не допомогти, адже навіть чарівна Книга мудрості не може впливати на почуття людей.

Тоді Баррі подумав, що професор Мудрик просто не хоче уважно прочитати свою книгу. Він вирішив викрасти її і самому пошукати поради, які йому допоможуть завоювати прихильність Діани.

«Ось помудрішаю, а потім непомітно поверну книгу професору», - думав про себе Баррі. – «Він і не помітить, що вона зникла». Тієї ж ночі він пробрався до бібліотеки професора Мудрика та поцупив чарівну Книгу мудрості.

Всю ніч Баррі перечитував Книгу, але йому так і не вдалося бодай щось зрозуміти.

Наступного ранку, помітивши зникнення Книги, професор виступив по телевізору:

- Шановні мешканці королівства! Пробачте мене, я проґавив нашу чарівну Книгу мудрості, вона зникла. Тому тепер я не зможу допомагати вам, як і раніше. Але спробуйте звернутися за допомогою до того чоловічка, який викрав Книгу. А може, він побачить цю програму і сам поверне Книгу? Ви запитаєте, як впізнати цього викрадача? Це просто: коли він з’являтиметься на людях, його обличчя від сорому ставатиме червоним, як помідор! – відповів професор Мудрик.

Почувши виступ професора, Баррі злякався і вирішив, що тепер буде виходити на вулицю лише вночі, щоб люди не побачили його червоного, як помідор, обличчя. Він розумів, що треба повернути книгу. Та, по-перше, він ще так і не зрозумів, як сподобатись Діані, а по-друге, він боявся, що вона і всі дізнаються, хто викрадач.

У розмірковуваннях Баррі просидів вдома три дні, марно намагаючись знайти в Книзі мудрості відповідь хоч на якесь своє питання. Ввечері він зібрався на вулицю і зустрів на порозі сусіда Гаррі:

- Баррі! Ти захворів? Я три дні не бачив тебе і вирішив провідати, - сказав Гаррі. - Шкода, що зникла чарівна Книга мудрості, а то б професор Мудрик швидко вилікував тебе. Ти такий блідий!

- Як блідий? – здивувався Баррі. – Хіба я не червоний, як помідор?

- Ні, не червоний, - придивився Гаррі до обличчя Баррі. – З чого ти взяв, що червоний? Це ж лише викрадач Книги мудрості має стати червоним від сорому, так професор казав.

Після цих слів бліде обличчі Баррі почервоніло і дійсно стало схожим на помідор.

- Так ти й є викрадач Книги мудрості? – здивовано запитав Гаррі.

Баррі не заперечував. Він розповів Гаррі, як все було, а той порадив другу найскоріше повернути Книгу професору та зізнатися у своєму вчинку.

Того ж вечора Баррі був у професора Мудрика. Він повернув йому чарівну Книгу мудрості зі словами:

- Вибачте мене, пане професору. Я лише хотів за допомогою Книги стати мудрішим. А вийшло, що і не розібрався в ній, і Діана на мене не звертає уваги, і мешканців королівства залишив без допомоги, і злодієм став!

- І все ж таки, Баррі, ти став мудрішим, - відповів професор. Адже ти зрозумів, що коли щось береш без дозволу, то воно не принесе користі, а може й нашкодити. А про поганий вчинок рано чи пізно стане відомо. Запам’ятай: мудрість не можна поцупити, позичити чи, навіть, купити: вона приходить з досвідом і з новими знаннями.

Баррі все зрозумів і обіцяв більше ніколи не брати чужого. Ані Гаррі, ані професор Мудрик нікому не розповіли, хто викрав Книгу мудрості. Баррі почав дослухатися до порад професора, і наважився сказати Діані, що вона йому подобається, а дівчина відповіла взаємністю.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.