Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Їжачкові оченята

Дитяча казка: Їжачкові оченята
 

Жив-був їжачок Льока, який весь час щось плутав. Наприклад, біжить Льока повз мишки, а йому здається, що то не мишка, а камінчик. Ось їжачок не вітається з нею, а мишка ображається і вважає Льоку нечемним. Буває й навпаки: побачить їжачок пеньок та подумає, що то малий кабанчик присів відпочити. Каже: «Привіт, кабанчику». Пеньок, звичайно, мовчить у відповідь, а ось горобець, що це побачив, сміється з Льоки так, що ледь з гілки не падає.

Та буває, що через свою плутанину їжачок Льока потрапляє у неприємні та небезпечні історії. Наприклад, якось Льока переплутав їстівний гриб з поганкою, та ледь не з’їв її. Добре, що білочка вчасно побачила та зупинила Льоку. А одного разу Льока не побачив, як вибіг з лісу на дорогу, та ледь не потрапив під машину. Лише гомін ворон врятував його. «Стій, їжачок, зупинись!», - закаркали разом ворони. Добре, що Льока чув дуже добре, і встиг зупинитися.

Після цього випадку їжачок Льока вирішив, що краще буде сидіти вдома. Адже вдома на нього чекає менше небезпечностей. Сидить він, дивиться у віконце та плаче від суму. Тут до їжачка в гості прийшов зайчик.

- Чого ти плачеш, друже? Чи в тебе сталося якесь горе? Пішли зі мною прогуляємося, може, я тобі чимось допоможу? – запитав зайчик.

- Нікуди я не піду! Знову щось переплутаю, і наді мною будуть сміятися. Чи ще гірше – потраплю в якусь халепу! – відповів їжачок у розпачі.

Втім, зайчик вмовив Льоку розповісти, в чому справа. Зайчик вислухав Льоку та каже:

- Не плач, їжачку. Я знаю, що тобі допоможе! Підемо зі мною до лікарки Лисички.

- Навіщо мені до лікарки? Я не хворий! – запротестував Льока.

Зайчик запевнив Льоку, що він не хворий, а просто його оченятам потрібна допомога.

- А взагалі, до лікарів ходять не лише щоб хвороби лікувати, але й за порадами – як залишатися здоровими, - сказав зайчик.

- Як це? – здивувався їжачок.

- Ось я, наприклад, ходив до лікарки Лисички порадитися, як зробити, щоб мої зуби залишалися міцними якнайдовше. І вона порадила мені чистити їх двічі на день, ъсти корисну їжу та поменше солодкого. Або ось ми з тобою ходили до лікарки робити щеплення. Це ж не тому, що ми хворі, а навпаки - щоб не захворіти.

Їжачок довірився зайчику, та вони разом пішли до лікарки Лисички. Лисичка підібрала для їжачка маленькі гарненькі окуляри. Льока почепив їх на ніс, подивився та здивувався: як добре він тепер бачить все навколо!

«І як я сам не здогадався, що все плутав через поганий зір!» - дивувався Льока. З того часу їжачок забув, що таке плутанина. «Тепер у моїх оченят є вірні друзі - окуляри», - гордо казав він.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.