Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Казкова подушка

Дитяча казка: Казкова подушка
 

У магазині на полиці жили-були подушки. Одні великі, інші зовсім маленькі, одні білі, інші з малюнками. Одні м’якіші, інші більш пружні. Подушки були різними, але кожна по-своєму гарна. Коли якусь подушку купували, на її місце приносили нову, і вони разом чекали на своїх покупців. Однак жила серед подушок одна така, яку довго ніхто не купував.

Ні, ця подушка не була поганою, некрасивою чи жорсткою! Це була звичайна невелика гарненька, біленька та м’якенька подушка. Але чомусь, коли до полиці з подушками наближалися покупці, вона ховалася за спинами інших подушок. Її ніхто не бачив, тому й не купував.

Подруги-подушки помітили таку поведінку та запитали:

- Чому ти така дивна? Ховаєшся від покупців! Хіба ти не хочеш скоріше опинитися вдома, у теплому ліжку?

- Звичайно, я хочу додому, - відповіла подушка. – Але я не звичайна, а казкова подушка. Тому я не можу піти у будь-який дім, а чекаю на свою хазяйку.

Інші подушки дуже здивувалися такій відповіді. Деякі навіть не повірили, а подумали, що з цією подушкою щось не так, тому вона ховається від людей і вигадала таку історію. Втім, казкова подушка більше нічого не пояснювала, а лише пообіцяла:

- Скоро ви про все дізнаєтеся.

Минали дні, подушки на полиці змінювали одна одну, і лише казкова подушка лишалася на місці. Та одного дня вона усіх здивувала. Коли до полиці підійшла молода темноволоса дівчина, казкова подушка не стала ховатися, як раніше. Вона залишалася на своєму місці, і дівчина попросила продавця дати їй саме цю подушку.

- Бувайте, друзі! – сказала казкова подушка іншим. – Ось і я додому їду.

Тепер казкова подушка могла розповісти, чому так довго чекала на свого покупця. Виявляється, казковою подушка зветься тому, що у ній живуть казки. Та не кожна людина вміє це розпізнати. А ось ця темноволоса дівчина вміє. Щоночі, коли вона буде спати на новій подушці, їй насниться одна з казок, що живе у подушці. Прокинувшись наступного ранку, вона буде записувати цю казку, щоб не забути.

- А навіщо це потрібно? – запитали здивовані подушки.

- Одного дня у дівчини назбирається багато-багато казок, з яких вона зробить книжку. Цю книжку батьки купуватимуть своїм дітям. Вони будуть читати їм казки на ніч, щоб вони міцно спали та бачили гарні сні.

Перед тим, як поїхати додому, казкова подушка ще сказала:

- Кожна з подушок може стати казковою. Якщо людина, лягаючи спати, загадає для себе гарний сон, то рано чи пізно подушка наповниться казками.

Через деякий час багато діток вже слухали перед сном казки, які з’явилися на світ завдяки казковій подушці.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.

Дитяча казка: Пригоди автомобільчика

Матвійкові на честь Дня народження подарували крутезний іграшковий автомобіль. Інерційний, з великими, мов справжніми колесами. Його дверцята та багажник могли відкриватися, а якщо натиснути на кнопку, то під час руху машинка світила фарами і видавала гучне «бі-бі».