Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Бабайко

Дитяча казка: Бабайко
 

Далеко у старому темному лісі жив-був Бабайко. Його домівка була так глибоко у лісі, що за все своє життя Бабайко бачив людей лише декілька разів. Навіть вовки та дикі кабани рідко заходили до нього. Якось Бабайці стало сумно самому, а ще дуже захотілося стати відомим. Він не вигадав нічого кращого, ніж піти до людей та налякати їх.

І ось Бабайко покинув свій темний ліс та прийшов у місто, на дитячий майданчик. Діти побачили Бабайка, злякалися та почали плакати. А Бабайко радий, що його бояться.

- Хто тут не слухається? Зараз заберу вас до себе! – кричав дітям Бабайко.

Та батьки діток не злякалися. Вони швидко упіймали Бабайка та сунули його у мішок. Один з татусів був дуже сильним. Він розкрутив мішок з Бабайкою над головою та кинув його так далеко, що Бабайка полетів назад до старого темного лісу.

Мішок з Бабайкою впав у глибоку яму. Тому Бабайці знадобилося багато часу, щоб звільнитися з мішка та вилізти з ями.

Коли, нарешті, Бабайко дістався до своєї домівки, то вирішив, що більше ніколи не сунеться до людей. Однак, йому все ж-таки хотілося стати відомим. До того ж, жити на самоті Бабайко більше не хотів. Тому він пішов до чарівного дубу та попросив його:

- Зроби так, щоб про мене говорили діти та дорослі, і щоб я більше не був самотнім.

Чарівний дуб подумав, а потім поселив Бабайку у дитячу казку. Бабайці це сподобалося. Живе він там тепер, не сам, а серед інших казкових героїв. Всі дітки та дорослі про нього знають, але вже не бояться.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.